Industry Info  
Festo
Festo

Хенлих представи решение с филтриращи системи, които гасят горещи стружки във въздуха

03.12.2019   |   Технологии
 

През 2019 г. Хенлих постави сериозен акцент върху проблема с филтрацията на въздуха в българските производства. На MachTech & InnoTech Expo през април и на "Хенлих отблизо: Един ден с практици" през септември един от инженерите на фирмата разказа историята за производствата, в които дишаш свободно, коментират от компанията. Сега специалистите споделят и реален пример от българско производство за хидравлични изделия.

Проблемът, с който се сблъскват, е, че през филтриращата система на машиностроителна фабрика трябва да преминават искри, а това запалва използваната машина отвътре. Тези искри се образуват вследствие на сухо полиране и няма как да се избегнат.

Решението, което инженерите на Хенлих дават, е филтрираща система от серията ARNO, която обаче е реорганизирана. Към нея се приспособяват допълнителни елементи, чрез които стружките се гасят преди реално да влязат в машината. Елементът, който добавят, представлява лабиринт пълен с вода, през който горещите стружки се прекарват, за да могат да се изгасят и уталожат предварително.

"Филтриращите системи от серията ARNO са с 5-степенна филтрация – имат смукател, метален механичен филтър, ръкавен филтър с голяма филтрираща повърхност, шумозаглушителна и подготвителна група за последния етап, EPA филтър. Тази 5-степенна филтрация гарантира 99,95% елиминиране на частиците над 0,15 микрона. Машините работят икономично и изискват поддръжка веднъж в годината или още по-рядко", подчертават от Хенлих.

Решението, което дават от Хенлих, работи безпроблемно вече 6 месеца. Всички подпалвания и опасността от пожари са неутрализирани. Новата машина за филтрация на въздуха е с видимо по-висока ефективност, допълват от компанията.

     
Източник: Хенлих

Ключови думи: Хенлих   Hennlich   ARNO   филтриращи системи  

Област: Технологии  

FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
EcoIndustries

Последно от Технологии

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...