Industry Info  
Festo
Festo

Festo осигурява прецизното създаване на биомаса

 
Производството на биомаса е прецизен процес, който изисква точно дозиране на отделните съставки и протичане на процеса при определена температура. А биомасата е основна суровина в много индустриални производства - на храна, медикаменти, почистващи препарати и т.н.
 
В контейнера микроогранизмите се захранват с продукти на захарна основа, както и с допълнителни елементи, извлечени от дърво, насекоми и др. След добавянето на въздух стартира процесът, при който микроорганизмите отделят нужните повърхностноактивни вещества. 
 
"Меките" сензори на Festo осигуряват надеждни данни за количеството бактерии в този процес. 
 
А изчисляването на това количество зависи от точната информация за това колко въглероден диоксид отделят бактериите - тези данни се записват постоянно онлайн и според тези показатели процесът се контролира. Благодарение на този метод, който намалява разходите, биотехнологиите се налагат като успешна алтернатива на химични процеси, използвани в такива производства.
     
Източник: FESTO

Ключови думи: FESTO   сензори  

Област: Технологии  

FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
EcoIndustries

Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...