Industry Info  
Festo
Festo

Festo представи нови цилиндри със саморегулиращо се демпфериране

10.11.2020   |   Технологии
 
Festo представи новата серия пневматични цилиндри ADN-S със саморегулиращо се демпфериране в крайно положение.
 
Компактните цилиндри от серия ADN-S са оптимизирани по отношение на инсталационното пространство и са проектирани за лесно използване на функциите за затягане и задържане. Версиите с най-малки размери (диаметри от 6 мм и 10 мм) могат да се използват в електронното производство и сглобяването на малки компоненти, например за микродвижения при тестване на контролни бутони, клавиатури и др.
 
"Саморегулиращото се демпфериране в крайно положение (PPS) намалява вибрациите и по този начин позволява високи скорости и кратки цикли на машината. PPS функцията никога не се нуждае от модификация, което означава, че източниците на грешки като неправилно регулиране или инцидентно пререгулиране вече не са проблем. PPS демпферирането ефективно преобразува енергията и спира натоварванията. То се саморегулира по отношение на натоварването и скоростта, дори когато те се променят", коментираха от Festo.
 
Допреди това решение потребителите трябваше ръчно да регулират крайното положение за пневматично демпфериране в цилиндъра - с цената на време и генериране на шум. Саморегулиращото се PPS демпфериране осигурява оптимални амортизационни характеристики по всяко време, без да е необходима каквато и да е ръчна намеса.
 
Разликата от стандартизираните ADN цилиндри е, че ADN-S е много по-къс. Това е възможно благодарение на изключително гъвкавата автоматизация, използвана за производството на компактния цилиндър в крак с тенденцията към по-малки и по-леки машини, заемащи по-малко пространство, което от своя страна може да има положителен ефект върху транспортните разходи.
 
ADN-S е част от основната продуктова гама на Festo, което гарантира кратки срокове на доставка и наличност в световен мащаб.
     
Източник: FESTO

Ключови думи: Festo   ADN-S   пневматични задвижвания   цилиндри с бутален прът   PPS  

Област: Технологии  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Технологии

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...