Industry Info  
Festo
Festo

Royal HaskoningDHV заложи на пневматика от Festo при пречистването на води

09.10.2020   |   Технологии
 
Royal HaskoningDHV използва пневматични компоненти на Festo за реализирането на технологията Nereda, която осигурява възможност за спестяване на 75% от пространството и 50% от енергопотреблението на конвенционалните пречиствателни станции за отпадъчни води (ПСОВ), съобщава германският производител. В допълнение Festo помага и при проектирането на цялостната пневматична система, както и при инсталацията и пускането в експлоатация.
 
Технологията Nereda се базира на прост цикличен процес, като продължителността и параметрите на всеки от трите му етапа се определят автоматично, независимо от количеството, състава и температурата на отпадъчните води. Тъй като някои от етапите протичат с висока скорост, са необходими бързо затварящи се процесни вентили.
 
"Доставяме цялостни решения за системата за сгъстен въздух – табла за управление, компресори, тръби и аксесоари. Дигитализацията с управляемия чрез приложения вентил Motion Terminal VTEM осигурява добавена стойност и прозрачност. Приложенията Motion Apps позволяват в едно стандартизирано устройство да се интегрират много функции, които се сменят само с докосването на един бутон. Благодарение на внедрените сензори Motion Terminal може да сe самообучава и адаптира автоматично. Подходящи приложения за ПСОВ са ECO drive за пестене на сгъстен въздух, "Задаване на време за отваряне/затваряне" и "Диагностика на течове" за откриване на неизправности", обясняват от Festo.
 
Готовите за инсталиране табла за управление защитават от външни въздействия компонентите за децентрализирана автоматизация като вентилния остров VTSA, допълват от компанията. Приложение в Nereda намират още модули за енергийна ефективност MSE6, електрически терминал CPX, регулатори от серия MS и предварително асемблирани вентили.
     
Източник: FESTO

Ключови думи: Festo   Фесто   Motion Terminal VTEM   Nereda   процесни вентили  

Област: Технологии  

Мозайка
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас специализиран бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДУСТРИЯ
на портала IndustryInfo.bg.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD

Последно от Технологии

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...