Industry Info  
Дебулко
Дебулко

ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Festo представи асистиращата система BionicMobileAssistant

Асистиращата система BionicMobileAssistant е разработена за множество операции в помощ на потребителите – да подава дрехи или кърпи, да работи с хора на поточни линии за асемблиране или да бъде внедрена в условия на ограничен достъп. Тя се състои от глобалния мобилизиращ елемент ballbot, регионална електрическа роботизирана ръка DynaArm и локалната ръка BionicSoftHand 2.0.

Роботът може да се движи автономно в промишлените сгради. Той е разработен така, че да разпознава къде се намират различните работни станции, да може да захваща адаптивно инструменти и да работи съвместно с работници.


Долната част на асистиращата система се състои от подсистемата ballbot. Локалната и регионалната системи на робота се балансират върху подвижна топка, която позволява маневриране във всяка посока. Движенията на топката се планират и координират с помощта на алгоритми за управление от мощен компютър.

Електрическото роботизирано рамо DynaArm, което позволява бързи и динамични движения, е разположено върху мобилизиращия елемент ballbot. В него са внедрени принципи за контрол на силата и алгоритми за контрол на компенсирането на динамичните ефекти. С тяхна помощ рамото може да реагира добре на външни влияния и по този начин да взаимодейства много прецизно със заобикалящата го среда.

Адаптивното захващане на грипера е възможно благодарение на пневматичната ръка BionicSoftHand 2.0. Пръстите са изградени от гъвкави конструкции с въздушни камери, покрити от твърда и гъвкава текстилна плетка. Ръката е лека, гъвкава, адаптивна и чувствителна, но същевременно способна да упражнява големи сили. Ръкавицата на ръката е оборудвана с тактилни сензори за сила, разположени на върха на пръстите и по дланта, за да ѝ придадат необходимата сръчност.

     
Източник: Festo

Ключови думи: Festo   ФЕСТО   BionicMobileAssistant  

Fanuc
ABB Bulgaria
FANUC
Подобни статии
Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


е-книга Декарбонизация, април 2024
Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитияЕкспертноКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...