Industry Info  
Festo
Festo

Технологична концепция на Festo заляга в основата на апарат за командно дишане

25.08.2020   |   Технологии
 

Festo представи своя концепция на апарат за командно дишане с приложение в спешната медицинска помощ. "Въпреки изолацията, причинена от пандемията, която накара служителите в екипа на компанията да работят от домовете си, за кратък срок Festo успя да разработи подходящо решение за апаратна  вентилация за лечение на COVID-19", обявиха от дружеството.

"В продължение на 16 години в архивите на Британското правителство се пази проект за апарат за спешна белодробна вентилация, базиран на компонентите за автоматизация от Festo", разясняват от компанията – "Той е разработен заради пандемията през 2002/2003 г., предизвикана от коронавируса SARS, в отговор на запитване от клиент във Великобритания".

От фирмата допълниха, че критичната пандемична ситуация, започнала през пролетта, дала повод да се възобнови разработването на апарата за спешна белодробна вентилация, използвайки компоненти за автоматизация от Festo, частично базирани на иновативна пиезотехнология. "Това специално решение за лечение на COVID-19 беше отговорът на нарастващия недостиг на доставки на апарати за командно дишане", каза д-р Франк Джейкъб, ръководител на Бизнес направление LifeTech към Festo.

Д-р Франк Джейкъб обясни, че в основата на проекта са внедрените в апарата пропорционални клапани с пиезотехнология.

     
Източник: Festo

Ключови думи: Festo   медицинска апаратура  

Област: Технологии  

FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България


LD

Последно от Технологии

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...