Industry Info  
Festo
Festo

Festo представи кръгъл пневматичен цилиндър със саморегулиращо се демпфериране

12.11.2020   |   Технологии
 
Festo представи кръглия пневматичен цилиндър DSNU-S, който е единственият със саморегулиращо се демпфериране в крайно положение (PPS) - функция, която значително улеснява въвеждането му в експлоатация.
 
"Саморегулиращата се система за демпфериране от Festo гарантира, че преместването в крайно положение е динамично и леко, като не изисква ръчна намеса. Досега потребителите трябваше ръчно да регулират в цилиндъра интегрираното пневматично демпфериране в крайно положение. Това отнема много време и удължава пускането в експлоатация на системи с множество задвижвания, които трябва да бъдат демпферирани", коментираха от компанията. 
 
PPS функцията осигурява оптимални амортизационни характеристики по всяко време, без да е необходима ръчна намеса дори когато параметри като триене и налягане се променят. Това намалява износването, а факторите, отнемащи време, са сведени до минимум.
 
Друго предимство на DSNU-S е, че се нуждае от по-малко монтажно пространство в сравнение с кръглия цилиндър DSNU от Festo. Това се дължи на късата крайна тапа и по-малката монтажна резба. По този начин продуктът става част от тенденцията към по-малки и по-леки машини, заемащи по-малко пространство, което от своя страна може да има положителен ефект върху транспортните разходи.
 
DSNU-S е част от основната продуктова гама на Festo, което гарантира кратки срокове на доставка и наличност в световен мащаб.
 
     
Източник: FESTO

Ключови думи: Festo   DSNU-S   пневматични задвижвания   кръгли цилиндри   PPS  

Област: Технологии  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Технологии

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...