Industry Info  
Festo
Festo

FANUC доставя 3500 робота на баварски производител на автомобили

11.03.2020   |   Реализации
 

FANUC и BMW подписаха рамково споразумение за доставка на 3500 робота за нови производствени линии и мощности. Роботите на FANUC ще се използват в производството на настоящите и новите модели на BMW. Първите роботи бяха инсталирани в края на 2019 г., като още единици ще бъдат използвани през идните години в германските и международните производствени площадки на Групата BMW.

"Спечелването на този проект е важен момент в стратегическото ни партньорство с Групата BMW. Продължаваме да инвестираме в научноизследователска и развойна дейност, както и в разширяването на сервизната ни мрежа, за да осигурим обслужване на клиентите си в цял свят", коментират от FANUC.

В бъдеще Групата BMW ще използва различни модели роботи на FANUC, включително новоразработени такива спрямо индивидуалните изисквания на клиента. Роботите ще се използват предимно при конструирането на каросерии и производството на врати и предни капаци. В сътрудничество с производители на шлаух пакети и линейни оси FANUC ще доставя на Групата BMW и периферни компоненти.

"С над 110 модела в портфолиото си, FANUC предлага най-богатата гама роботи за индустриални приложения в цял свят. Това включва изключително мощни роботи като M-2000, който може безопасно да поема товари до 2,3 т и да ги премества с висока гъвкавост благодарение на шестте си оси. Компанията може да се похвали с успехи не само в автомобилостроенето – над 600 000 наши роботи са инсталирани в широк диапазон от промишлени отрасли в цял свят", подчертават от FANUC.

     
Източник: FANUC

Ключови думи: FANUC   ФАНУК   BMW   роботи   автоматизация  

FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България


LD

Последно от Реализации

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...