Industry Info  
Festo
Festo

FANUC обяви ново поколение делта роботи с широко приложение

09.11.2020   |   Технологии
 
FANUC представи първия продукт от новото си поколение делта роботи - DR-3iB/8L. Комбинацията от 8 кг товароносимост, 1600 мм хоризонтален, 500 мм вертикален обсег и инерция на китката от 0,2 кг/м2 прави модела подходящ за необичайно широк спектър от приложения - хранително-вкусова, фармацевтична промишленост, стандартно манипулиране на детайли, както и в енергийния сектор.
 
Благодарение на размерите и обсега на DR-3iB/8L, както и на високата скорост, достигаща до 10 000 мм/сек, делта роботът се интегрира лесно за всякакви "pick-and-place" приложения. Моделът има голямо работно пространство, което му дава възможност да покрива широки конвейерни ленти, но и да поставя обекти в дълбоки опаковки. 
 
"Моделът поддържа по-големи грипери от типичните делта роботи, което позволява манипулирането с по-големи елементи или повдигане на множество детайли", обясниха от FANUC.
 
Роботът с куха конструкция на китката, се отличава с лесна инсталация, експлоатация и поддръжка. DR-3iB/8L ще се предлага с боя или галванично покритие, осигуряващи гладка и чиста повърхност. И двата варианта са подходящи за употреба в ХВП, като при галваничното покритие се елиминира рискът от обелване на боята и попадането й в хранителните стоки.
 
DR-3iB/8L се управлява от контролера R-30iB Plus, който поддържа FANUC iRVison (FANUC софтуер за визуално разпознаване), iRPickTool (FANUC софтуер за съвместна работа с конвейер), позволява fieldbus свързаност както и много други софтуерни опции.
     
Източник: FANUC

Ключови думи: FANUC   FANUC DR-3iB/8L   делта роботи  

Област: Технологии  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
BMG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
B2N
TME

Последно от Технологии

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитиятаЕкспертно
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...