Industry Info  
Festo
Festo

FANUC обяви ново поколение делта роботи с широко приложение

09.11.2020   |   Технологии
 
FANUC представи първия продукт от новото си поколение делта роботи - DR-3iB/8L. Комбинацията от 8 кг товароносимост, 1600 мм хоризонтален, 500 мм вертикален обсег и инерция на китката от 0,2 кг/м2 прави модела подходящ за необичайно широк спектър от приложения - хранително-вкусова, фармацевтична промишленост, стандартно манипулиране на детайли, както и в енергийния сектор.
 
Благодарение на размерите и обсега на DR-3iB/8L, както и на високата скорост, достигаща до 10 000 мм/сек, делта роботът се интегрира лесно за всякакви "pick-and-place" приложения. Моделът има голямо работно пространство, което му дава възможност да покрива широки конвейерни ленти, но и да поставя обекти в дълбоки опаковки. 
 
"Моделът поддържа по-големи грипери от типичните делта роботи, което позволява манипулирането с по-големи елементи или повдигане на множество детайли", обясниха от FANUC.
 
Роботът с куха конструкция на китката, се отличава с лесна инсталация, експлоатация и поддръжка. DR-3iB/8L ще се предлага с боя или галванично покритие, осигуряващи гладка и чиста повърхност. И двата варианта са подходящи за употреба в ХВП, като при галваничното покритие се елиминира рискът от обелване на боята и попадането й в хранителните стоки.
 
DR-3iB/8L се управлява от контролера R-30iB Plus, който поддържа FANUC iRVison (FANUC софтуер за визуално разпознаване), iRPickTool (FANUC софтуер за съвместна работа с конвейер), позволява fieldbus свързаност както и много други софтуерни опции.
     
Източник: FANUC

Ключови думи: FANUC   FANUC DR-3iB/8L   делта роботи  

Област: Технологии  

Fanuc
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
EcoIndustries

Последно от Технологии

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроекти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...