Industry Info  
Festo
Festo

MTU откри нов завод за ремонт на части за самолетни двигатели в Сърбия - 11.10.2022

11.10.2022   |   Начало»Бизнес
 

MTU Maintenance Serbia откри ново съоръжение за ремонт на части за самолетни двигатели в Нова Пазова близо до сръбската столица Белград.
 
На официалното откриване на новия завод президентът на Сърбия Александър Вучич заяви, че когато гигант като MTU реши да разшири капацитета си и да отвори ново съоръжение, това означава, че Сърбия бързо и неудържимо се променя и развива. По неговите думи това е най-голямата германска инвестиция в страната.
 
Новият завод се простира на площ от 39 000 кв. м. В следващите няколко години се планира броят на служителите да надхвърли 400 души. С цел да подготви необходимите й кадри MTU създаде Авиационна академия в Белград в сътрудничество със сръбското Министерство на образованието. Първите специалисти за MTU Maintenance Serbia вече са обучени. Те преминават и през практическо обучение в съоръжения на MTU в Германия и Полша.
 
Строежът на завода приключи през юни 2022 г. В момента е във финален етап инсталирането и тестването на оборудването. MTU планира съоръжението да заработи през декември т. г., само 17 месеца след началото на строителните работи.

     
Източник: MTU; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: MTU   самолетостроене  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
Webit Expo

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...