Industry Info  
Festo
Festo

FANUC представи нов компактен SCARA робот с висока товароносимост

11.09.2020   |   Технологии
 

FANUC представи новия SCARA робот SR-12iA, който е най-големият в портфолиото на компанията и може да пренася полезни товари до 12 kg. Комбинирайки инерция на китката от 0,30 kg/m2 и компактни размери, моделът предлага нови възможности в областта на асемблирането и опаковането, подчертават от компанията.

"SR-12iA е уникален, тъй като SCARA роботите в същия клас не достигат товароносимост над 10 kg. Роботите с подобна товароносимост обикновено заемат голямо пространство. Малкият и компактен SR-12iA може лесно да се интегрира във всяка линия за асемблиране. Същевременно не се прави компромис и с експлоатационните характеристики – необикновено високите товароносимост и инерция на китката позволяват използването на по-големи грипери и съответно асемблиране на по-големи детайли. SR-12iA предлага максимална сила на натиск от 250 N, което го прави идеален за разрастващи се сектори като производството на соларни панели и батерии. Въпреки размерите си роботът отговаря на всички изисквания за високоскоростно асемблиране, гарантирайки висока обща производителност", информират от FANUC.

Аналогично на по-малките модели SR-12iA се предлага с иновативните функции и софтуер на FANUC. Роботът се управлява от новия контролер R-30iB Compact Plus и може да се окомплектова с FANUC iRVison (FANUC софтуер за визуално разпознаване), iRPickTool (FANUC софтуер за съвместна работа с конвейер), позволява fieldbus свързаност както и много други софтуерни опции. Моделът се настройва и програмира лесно с новия SCARA iRProgrammer на FANUC, който може да се използва на таблети и персонални компютри през уеб браузър, допълват от компанията.

     
Източник: FANUC

Ключови думи: FANUC   ФАНУК България   SCARA   SR-12iA   FANUC iRVison  

Област: Технологии  

Мозайка
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас специализиран бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДУСТРИЯ
на портала IndustryInfo.bg.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD

Последно от Технологии

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...