Industry Info  
Festo
Festo

Получаването на енергия от отпадъци ще е акцент на Save the Planet 2017

07.03.2017   |   Предстоящо
 

Между 7 и 9 март т. г. София отново ще е домакин на ежегодната международна изложба и конференция за управление на отпадъците и рециклиране Save the Planet. Изложители от 13 държави ще участват в осмото издание на проявата: Австрия, Белгия, България, Чехия, Германия, Гърция, Дания, Италия, Литва, Норвегия, Холандия, Швейцария и Южна Корея. Повечето от тях търсят дистрибутори за България и Балканите, съобщават организаторите от Виа Експо.

В рамките на изложението ще бъде демонстрирано как промишлените, битовите и селскостопанските отпадъци могат да се използват за получаване на енергия, която да се прилага обратно в бита или производството. Ще бъдат показани малки и микро биогаз инсталации за оползотворяване на място на отпадъците от ферми, земеделски производства, хранително-вкусова промишленост и всички останали индустриални сектори, образуващи биоразградими отпадъци. Посетителите ще могат да видят и високоефективни системи за компостиране и за производство на биогаз от биоразградимата част от твърдите битови отпадъци на общините.

Сред другите експонати, които ще привлекат вниманието на бизнеса, земеделските стопани и общините, ще бъдат машини за автоматизирано преработване на селскостопанските отпадъци в биомаса; преси за балиране; системи за производство на пелети от дървесина, слама, слънчогледови люспи, както и от битови отпадъци; оборудване за отстраняване на обвивките на житните растения и маслодайните семена, както и машини за изпичане в маслодобивната промишленост, които успешно се прилагат при производството на фуражи и храни; инсталации за производство на храни за домашни любимци; хибридна когенерационна система на биомаса и биогаз за икономично отопление и охлаждане чрез оползотворяване на отпадната топлина в някои от промишлените процеси в консервни фабрики, винарни, парници и мандри.

Акцент ще са и високоефективни когенерационни и тригенерационни системи за ефективно охлаждане и оползотворяване на отпадна топлина, най-новите технологии за отопление на биомаса и решение за интегрирано управление на битови отпадъци. Конференцията "Управление на отпадъци и рециклиране 2017" ще се състои на 8 март т. г.

     
Източник: Виа Експо

Ключови думи: Save the Planet   Via Expo   Виа Експо   управление на отпадъците   рециклиране  

Област: Екология  

Fanuc
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
B2N

Последно от Предстоящо

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...