Industry Info  
Дебулко
Дебулко

ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Паркър ще доставя екзоскелети Indego за Министерството на отбраната на САЩ за финансирани клинични изследвания

Паркър Ханифин, световният лидер в областта на технологиите за задвижване и управление на процеси, обяви, че нейното бизнес подразделение за движението на хората ще доставя екзоскелети Indego за извършване на четиригодишно, многоцелево проучване, финансирано от Министерството на отбраната на САЩ и от Конгреса на САЩ чрез "Програми за медицински изследвания, ръководени от Конгреса на САЩ” (Congressionally Directed Medical Research Programs (CDMRP). 
 
Бизнес подразделението за движението на хора разработва, произвежда и продава екзоскелетите Indego, които помагат на хора с увреждания на двигателния апарат да се изправят и да ходят самостоятелно отново.
 
В реализирането на това изключително изследване ще вземат участие три от най-известните и престижни центъра за рехабилитация в САЩ - Vanderbilt Medical Center в Нашвил, Тенеси; клиниката Mayo в Рочестър, Минесота; и James A. Haley Veterans’ Hospital в Тампа, Флорида. 
 
За периода на изпълнение на проекта ще бъдат извършени изследвания в три основни направления: 
Първото ще е насочено към потенциалните ползи от екзоскелета Indego за здравето, неврологичното възстановяване и възможностите за движение на пациенти с частично или пълно увреждане на гръбначния стълб. 
Второто ще оцени влиянието върху ходенето с екзоскелет, съчетано с функционална електростимулация. 
Третото ще проучи ползването на екзоскелета в домашни условия и на обществени места. 
Общо 54 доброволци са се записали за участие в това изследване. 
 
„Това изследване ще осигури солидни медицински доказателства за най-добрите практики при лечение на увреждания на гръбначния стълб. То ще извърши оценка на рехабилитационната и икономическа възвращаемост на екзоскелетните системи”, каза проф. Майкъл Голдфарб от университета Vanderbilt, който е ръководител на екипа, извършващ клиничните изследвания.
 
Понастоящем около 270 000 души в САЩ страдат от увреждане на гръбначния стълб, а всяка година около 12 000 души получават подобни увреждания. Едно от най-често проявяващите се увреждания, получено в резултат от увреждания на гръбначния стълб, е загубата на мобилност на краката. Наскоро, като опция за рехабилитация на хора, страдащи от увреждане на гръбначния стълб, се появиха външни скелети (екзоскелети) задвижвани с акумулатор, осигуряващи подвижност на долните крайници. Тези устройства имат потенциала да създават значителни ползи за здравето на пациентите, подпомагат неврологичното и функционално им възстановяване и осигуряват на хората с ограничение в ходенето възможността да се движат самостоятелно. Но за окончателното потвърждаване и количествено остойностяване на потенциалните ползи от използването на ексзоскелетите предстои да бъдат проведени и финализирани тези изследвания.
 
„Горди сме и е чест за Паркър, че екзоскелетът Indego беше включен в този важен научно-изследователски проект и ще бъде използван за извършване на изключително ценни за здравеопазването проучвания. С ентусиазъм приемаме перспективата да разширим нашата мрежа от клинични партньори, като към нашия основен изслудователски център в щата Вирджиния, добавим и тези престижни центрове за рехабилитация“, каза Ахилеас Доротеу, вицепрезидент и ръководител на звеното за движение на хората в Паркър Ханифин. „Това е все още нова и неизследвана област в науката, където трябва да бъдат направени много изследвания, за да можем да научим повече за практическото приложение на екзоскелетите и основните ползи при използването им, които да улеснят хората с увреждания на гръбначния стълб и ограничение в ходенето“.
 
За Indego
Indego е робот-екзоскелет или самозадвиждаща се протеза, която позволява на хората с увреждания да стават и да ходят. Indego предлага отлични възможности за хората, страдащи от парализа на долните крайници, тъй като ще им предостави нова степен на независимост. Indego е устройство в процес на разработка, и по закон употребата му е ограничена само за целта на научните изследвания. Parker си партнира с някои от водещите в света рехабилитационни центрове с цел събиране и установяване на научни доказателства, демонстриращи предимствата от ползването на Indego. Сред партньорите на Parker са Shepherd Center, Kessler Foundation, Rehabilitation Institute of Chicago, Craig Hospital и NYU Rusk Rehabilitation. От септември 2014 г. екзоскелетът Indego е достъпен в Европа и САЩ за научно-изследователски цели и ползване в клинични условия. Очаква се търговското му разпространение да започне през 2015 г, след получаване на необходимите законови одобрения. Ако искате да научите повече за Indego, посетете адрес www.indego.com.
 
За Паркър Ханифин
С годишен оборот от продажби над 13 млрд. щатски долара, Паркър Ханифин e световен диверсифициран производител и лидер в областта на технологиите, техническите решения и разработката на системите за задвижване и управление на процеси в индустрията. Паркър непрекъснато създава, усъвършенства и внедрява модерни прецизни инженерингови решения за различни приложения - от мобилната техника, всякакви индустриални приложения и се стигне до космическите технологии. С близо стогодишна история, компанията днес присъства директно в над 50 страни по света и има около 58 000 служители. За последните 58 години Паркър постоянно увеличава изплащаните дивиденти на собствениците на акции, което я поставя в топ 5 на рекордите на S&P 500 index за дългосрочно функциониращи компании с постоянно увеличаван дивидент към собствениците на акции. За повече информация можете да посетите интернет страницата на компанията www.parker.com или информационната страница за инвеститорите www.phstock.com.
 
За контакти:
Търговското представителство на Паркър за България
Гр. София 1301, ул Позитано №9, бл 1, вх, Б, ет 2, офис №3.
Инж. Даниел Кузманов
Тел: +359 888 765 455
Факс: +359 2 980 13 44
 
 
 
     
Източник: Паркър Ханифин

Ключови думи: Паркър Ханифин   Parker Hannifin   Indego   екзоскелети  

Fanuc
ABB Bulgaria
FANUC
Подобни статии
Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


Sales Club Conference 2024
Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитияЕкспертноКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...