Industry Info  
Дебулко
Дебулко

ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Parker Hannifin представи иновативна технология за антикорозионно покритие на буталните пръти

Световният лидер в областта на технологиите за задвижване и управление на процеси Parker Hannifin представи иновативната си технология за антикорозионно покритие на буталните пръти на цилиндри. Това покритие има осемкратно по-голяма устойчивост на корозия в сравнение с традиционните.
 
Технологията за покрития на пръти на Parker Global ShieldTM е разработена специално с оглед на изискванията за устойчивост на корозия, на разяждащи химически вещества, на удар и на вода, съдържаща сол и химикали. Тя е предназначена за обекти на открито, с агресивни и проблемни среди – най-вече хидротехнически съоръжения – и спомага за избягване на вредното въздействие върху околната среда, характерно за днешните технологии. 
 
Тези покрития са продукт на най-модерен инженеринг и високи технологии. Те имат далеч по-добри качества в сравнение с традиционните покрития, нанесени чрез хромиране и азотиране, и същевременно са със същата и дори по-голяма устойчивост на корозия в сравнение с по-скъпите висококачествени алтернативни варианти.
 
Покритията Global ShieldTM могат да се нанасят както по време на традиционното производство на цилиндри от Parker, така и впоследствие, по време на експлоатационната поддръжка на съществуващи цилиндри, посредством технологичен процес, който е едновременно ефективен и щадящ околната среда.
 
Разработката на покритията Global Shield от Parker е пряк отговор на изискванията на потребителите за създаване на устойчиви на корозия покрития, които не замърсяват околната среда, и същевременно намаляват значително периодите на престой вследствие на ремонти на цилиндри и смяна на уплътнения.
 
Препоръчвани за тежки и агресивни среди на открито, при които има изискване за нулево време на престой на производствения процес, покритията Global Shield са напълно подходящи за хидротехнически и други водни обекти, в т.ч. водноелектрически централи, морски и интермодални обекти, както и за минната промишленост, строителството, обработката на материали, възобновяемите енергийни източници, третирането на твърди отпадъци, нефтодобива и газодобива, военни обекти, тежкотоварните камиони, горската промишленост и за други предизвикателни индустриални и мобилни среди. Global Shield се предлага като опция към цилиндрите на Parker от почти всички размери.
 
В сравнение с традиционните покрития за бутала и пръти, Global Shield имат следните предимства:
 • Еднослойно покритие със значително подобрена устойчивост на корозия;
 • Идеално плътна структура и дебелина под един микрон, при което липсват микро-пукнатините, присъщи на хромовите покрития;
 • Понижено триене;
 • Пластично и здраво покритие; когато прътът се огъне, покритието също се огъва;
 • Разработени с твърдост минимум HRC 54 за износоустойчивост.
Ползите, които Ви носят покритията Parker Global Shield, са:
 • Съкратени периоди на престой на оборудването в резултат на намалени интервали за поддръжка (за ремонт на цилиндрите и смяна на уплътненита);
 • По-дълъг живот на уплътненията в агресивна среда;
 • По-ниски разходи за обслужване поради това, че няма да Ви се налага да сменяте бутала заради корозия.
Нещо повече: 
 • Покритията Global Shield са безопасни за околната среда, защото в процеса на нанасянето им не се използва хром; 
 • При нанасянето на Global Shield няма отпадъци от шествалентен хром и други вредни вещества;
 • При използване на процеса за нанасяне потребителят няма грижа за допустимата граница на експлозивност;
 • Процесът за нанасяне на покритието Global Shield изцяло отговаря на Директивата на ЕС за ограничаване на вредните и опасни вещества (RoHS, Директива 2011/65/EU);
 • Използваните материали за това покритие се рециклират на 100%.
За повече информация за технологията на Parker за покрития на пръти Global Shieldтм, моля, посетете специалната уеб-страница на Parker на адрес http://www.rodcoating.com.
 
За Паркър Ханифин
С годишен оборот от продажби 13 млрд. щатски долара, Паркър Ханифин e световен деверсифициран производител и лидер в областта на технологиите, техническите решения и разработката на системи за задвижване и управление на процеси в индустрията. Паркър непрекъснато създава, усъвършенства и внедрява модерни прецизни инженерингови решения за различни приложения – от мобилната техника, всякакви индустриални приложения и се стигне до космическите технологии. С близо стогодишна история компанията днес присъства директно в над 50 страни по света и има около 58 000 служители. За последните 58 години Паркър постоянно увеличава изплащаните дивиденти на акционерите си, което я поставя в топ 5 на рекордите на S&P 500 index за дългосрочно функциониращи компании с постоянно увеличаван дивидент към акционерите. За повече информация можете да посетите интернет страницата на компанията www.parker.com или информационната страница за инвеститорите investors.parker.com.
 
За контакти:
Търговското предсавителство на Паркър за България
Гр. София 1301, ул Позитано №9, 
бл 1, вх, Б, ет 2, офис №3.
Инж. Даниел Кузманов
Тел: +359 888 765 455
Факс: +359 2 980 13 44
 
     
Източник: Паркър Ханифин

Ключови думи: Паркър Ханифин   Parker Hannifin   антикорозионни покрития  

Fanuc
ABB Bulgaria
FANUC
Подобни статии
Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


е-книга Декарбонизация, април 2024
Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитияЕкспертноКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...