Industry Info  
Дебулко
Дебулко

ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Parker Hannifin представи иновативния си пневматичен цилиндър Water Retract Actuator (WRA)

Световният лидер в областта на технологиите за задвижване и управление на процеси Parker Hannifin пусна на пазара пневматичен цилиндър – Parker Water Retract Actuator (WRA), за ограничаване на течовете и загубите на вода при смяната на накрайниците за заваряване на апаратите за точково заваряване.
 
По време на рутинните операции за смяна на заваръчните накрайници има опасност от значително изтичане на вода, която може да повреди продукцията и да окаже негативно влияние върху производителността. Новият WRA цилиндър е конструиран така, че да предотврати разливи на вода по време на смяната на заваръчните накрайници на апаратите за точково заваряване. Тази иновация е идеална за приложение в интензивно работещите цехове за изграждане на купето на автомобилите. 
 
Например, разливът на охлаждаща вода по време на заваряването на частите на купето на автомобила в клетката за заваряване може да създаде много опасности, в т.ч. електрически удар, подхлъзване, повреда на оборудването и да доведе до брак на продукция.
 
 
Иновативният пневматичен цилиндър WRA на Parker работи, като много умело намалява налягането на водата в затворената охладителна системата на машината при спирането й за смяна на заваръчните накрайници. По този начин, по време на смяната на заваръчните накрайници, се елиминират проблемите, които могат да бъдат предизвикани от изтичането на вода от системата под въздействие на налягането в нея.
 
В приложенията, където е монтирано това изделие, процесът на смяна на заваръчните накрайници (който може да се автоматизира) започва със затваряне на входа и на изхода на охладителната система от таблото за управление. След като се прекрати подаването на вода, контролният клапан на пневматичния цилиндър се деактивира. В резултат на това пневматичният цилиндър ще направи обратен ход (буталото ще се прибере в цилиндъра) и обемът за водата в охладителната система ще се увеличи. От създалия се вакуум в системата налягането на охлаждащата вода спада и при демонтажа на заваръчния накрайник тя няма да навлезе в зоната на заваряване.
 
Това позволява смяната на накрайника да се извърши „на сухо”. След като накрайникът е сменен, се отварят крановете на входа и на изхода на охладителната системата и се активира контролният клапан на пневматичния цилиндър, с което машината е приведена в работен режим до следващата смяна.
 
Тази икономически ефективна система е изградена на базата на доказаните технологии на Parker за пневматични цилиндри, задвижвания, уплътнения и фитинги, а алуминиевата конструкция на пневматичния цилиндър, която е повърхностно обработена за защита срещу корозия, осигурява съвместимост с всички видове охлаждащи флуиди, което гарантира на изделието дълъг и надежден срок на експлоатация.
 
Иновативният пневматичен цилиндър WRA на Parker за ограничаване на течовете на вода може да бъде използван в последователна или паралелна конфигурация. При последователно свързване той може да се монтира на изхода или на входа на охладителната система – изборът зависи от това, кой заваръчен накрайник – горният или долният, потребителят ще смени първо. При паралелен монтаж на задвижването цилиндърът отново се монтира на изхода или на входа на охладителната система, но след като заработи, потребителят може да демонтира и двата накрайника едновременно. Независимо от предпочетената конфигурация, задвижването е конструирано така, че да има лесна инсталация и бързо и просто интегриране в съществуваща охладителна система.
 
Иновативният пневматичен цилиндър WRA на Parker за ограничаване на течовете на вода се предлага както под формата на отделни компоненти – като комплекти за модернизиране или частично изменение на съществуващи системи, които да се асемблират от производителите на оборудване или от крайните потребители, така и като системно решение, предназначено за серийно производство или роботизиран монтаж.
 
Комплектът за модификация е разработен според спецификациите за производство на автомобили и е съобразен с изискването за работа в съответствие със съществуващите системи за охлаждане. В него са включени монтажна плоча, комплект за присъединяване, окомплектован пневматичен регулатор, пневматичният цилиндър WRA и клапан за управление. Предлагат се два модела пневматичен цилиндър WRA – с обеми от 250 мл (стандартна) и 125 мл. Клиентите могат да избират между два размера на пневматичното бутало (63 и 80 мм), водни щуцери с резби BSPP или NPT ½, както и различни опции за пневматично управление.
 
За Паркър Ханифин
С годишен оборот от продажби от 13 млрд. щ.д., Паркър Ханифин e световен деверсифициран 
производител и лидер в областта на технологиите, техническите решения и разработката на системи за задвижване и управление на процеси в индустрията. Паркър непрекъснато създава, усъвършенства и внедрява модерни прецизни инженерингови решения за различни приложения - от мобилната техника, всякакви индустриални приложения и се стигне до космическите технологии. С близо стогодишна история, компанията днес присъства директно в над 50 страни по света и има около 58 000 служители. За последните 58 години Паркър постоянно увеличава изплащаните дивиденти на акционерите си, което я поставя в топ 5 на рекордите на S&P 500 index за дългосрочно функциониращи компании с постоянно увеличаван дивидент към акционерите. За повече информация можете да посетите интернет страницата на компанията www.parker.com или информационната страница за инвеститорите investors.parker.com.
 
За контакти:
Търговското предсавителство на Паркър за България
Гр. София 1301, ул. Позитано № 9, 
бл. 1, вх. Б, ет. 2, офис № 3.
Инж. Даниел Кузманов
Тел: +359 888 765 455
Факс: +359 2 980 13 44
     
Източник: Паркър Ханифин

Ключови думи: Паркър Ханифин   Parker Hannifin   пневматичен цилиндър   WRA цилиндър  

Fanuc
ABB Bulgaria
FANUC
Подобни статии
Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


е-книга Декарбонизация, април 2024
Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитияЕкспертноКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...