Industry Info  
Дебулко
Дебулко

ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Паркър отчетe първото тримесечие на фискалната 2016 г.

Паркър Ханифин, световният лидер в областта на технологиите за задвижване и управление на процеси, публикува резултатите за първото тримесечие на фискалната 2016 г., което завърши на 30 септември 2015 г. 
 
Продажбите през първото тримесечие на фискалната 2016 г. са 2,87 млрд. USD, докато през докато за същия период от предходната фискална година те са били 3,27 USD. Нетните приходи са 195 млн. USD, докато през първото тримесечие на фискалната 2015 г. те са били 280,20 USD. Приходите на една акция през първото тримесечие на фискалната 2016 г. са 1,41 USD, докато през първото тримесечие на предната година те са били 1,85 USD. Преизчислените приходи на една акция (Adjusted earnings per share) са 1,52 USD, докато през първото тримесечие на миналата година са били 1,89 USD.
 
„Въпреки продължаващото отрицателно въздействие на силния долар и слабата активност на ключови крайни пазари, които оказват натиск върху продажбите, постигнахме оперативен марж в сектора от 15,3%”, каза главният изпълнителен директор Том Уилямс.
 
„Подобна рентабилност е несравнима с постигнатата за предходните периоди на свиване на пазара. Тя е пряко отражение на ползите постигнати от  дейностите за преструктуриране, започнали през изминалата година. Те са незабавния ни отговор за по-ефективен контрол и управление на разходите, постигнати в резултат на опростяване на процесите.  
Планираните дейности по преструктуриране за тази година са вече в ход и целят да направят разходите ни съпоставими с реалното търсене на пазара и ще ни дадат възможност да се позициониране по-добре, когато пазарните условия започнат да се подобряват.
Инициативите за опростяване на процесите непрекъснато се разширяват като част от по-всеобхватните усилия за намаляване на сложността, повишаване на скоростта, намаляване на разходите и по-доброто обслужване на нашите клиенти. Също така представихме и въведохме новата актуализирана Win StrategyTM, разработена за издигане дейността на Паркър на по-високо ниво, като паралелно с това предприемаме действия за повишаване растежа на продажбите и постигане на рентабилност в сегмента от 17% за следващите пет години.”
 
През първото тримесечие на фискалната 2016 г., компанията изкупи обратно акции на Паркър на обща стойност 310 млн. USD. След обявена преди време оторизация за обратно изкупуване на акции на стойност от 2 до 3 млрд. USD в продължение на две години, от октомври 2014 г. нататък, бяха изкупени акции на обща стойност от 1,6 млрд. USD.
 
Резултати за сегмента
Диверсифициран индустриален сегмент: продажбите в Северна Америка за първото тримесечие намаляха с 13% до 1,3 млрд. USD, а приходите от дейността бяха 212,7 млн. USD в сравнение с 264,2 млн. USD за същия период предходната година. Международните продажби през първото тримесечие намаляха с 18% до 1,0 милиард USD. До голяма степен това понижение на продажбите се дължи на промените на курсовете на чуждестранните валути. Приходите от международна дейност бяха 129,3 млн. USD, в сравнение със 189,8 млн. USD за същия период прeдходната година.
 
Сегмент Въздухоплаване и Космонавтика: Продажбите през първото тримесечие се повишиха с 2% на 544,6 млн. USD, а приходите от дейността бяха 74 млн. USD, в сравнение с 65,3 млн. USD за същия период преди една година.
 
Поръчки
Паркър отчита намаляване с 11% на поръчките през тримесечието, завършващо на 30 септември 2015 г., в сравнение със същото тримесечие преди година. Компанията отчете следните данни за поръчките по бизнеси:
- Поръчките на Диверсифицираната структура на бизнеса на Паркър намаляха с 12% в сравнение със същото тримесечие преди една година.
- Поръчките на Диверсифицираните структури на бизнеса на Паркър в останалите региони в света намаляха с 12% в сравнение със същото тримесечие преди година. 
- Поръчките в сегмента на въздухоплаването и космонавтиката (Aerospace Systems segment) намаляха средно с 16% за 12-месечен период.
 
Перспективи
За фискалната година, завършваща на 30 юни 2016 г., компанията е ревизирала прогнозите за приходите си от непрекъснати дейности и те за от порядъка на 5,30 USD до 5,90 USD на акция, или 5,80 USD до 6,40 USD на акция на преизчислена основа. Прогнозите за фискалната 2016-та година са коригирани с оглед на очакваните разходи за пренастройване на бизнеса, които възлизат на около 0,50 USD на акция, от които около 0,30 USD на акция се отнасят за инициативите на компанията за опростяване на процесите. Уилямс добави: „Промените на нашите прогнози до голяма степен отразяват отслабването на нашите крайни пазари, както се вижда от влошаването на нашите тендинции. До края на фискалната година очакваме нивото на пазарите ни да остане на същото равнище. Вече са в ход агресивни действия за съгласуване на разходи ни с реалността на пазарното търсене. Очакваме продължение на изпълнението на новата Win StrategyTM, която ще ни помогне да постигнем нови цели по отношение на дейността и резултатите от нея, и това да окаже позитивно влияние върху нашите клиенти и акционери.”
 
За Паркър Ханифин
С годишен оборот от продажби над 13 млрд. щатски долара, Паркър Ханифин e световен диверсифициран производител и лидер в областта на технологиите, техническите решения и разработката на системите за задвижване и управление на процеси в индустрията. Паркър непрекъснато създава, усъвършенства и внедрява модерни прецизни инженерингови решения за различни приложения - от мобилната техника, всякакви индустриални приложения и се стигне до космическите технологии. С близо стогодишна история, компанията днес присъства директно в над 50 страни по света и има около 58 000 служители. За последните 58 години Паркър постоянно увеличава изплащаните дивиденти на собствениците на акции, което я поставя в топ 5 на рекордите на S&P 500 index за дългосрочно функциониращи компании с постоянно увеличаван дивидент към собствениците на акции. За повече информация можете да посетите интернет страницата на компанията www.parker.com или информационната страница за инвеститорите www.phstock.com.
 
За контакти:
Търговското представителство на Паркър за България
Гр. София 1301, ул Позитано №9, бл 1, вх, Б, ет 2, офис №3.
Инж. Даниел Кузманов
Тел: +359 888 765 455
Факс: +359 2 980 13 44
 
 
     
Източник: Паркър Ханифин

Ключови думи: Паркър Ханифин   Parker Hannifin  

Fanuc
ABB Bulgaria
FANUC
Подобни статии
Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


Sales Club Conference 2024
Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитияЕкспертноКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...