Industry Info  
Industry InfoSchneider ElectricЦИЕС
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД
8 CELL
Последно от новини

18.07.2024   |   ИАНМСП финансира МСП за участие с щанд на MachTech&InnoTech 2024


18.07.2024   |   Надграждат българския петаскейл суперкомпютър Discoverer


18.07.2024   |   ЕК набира членове на новия Съвет по технологии за авангардни материали


18.07.2024   |   Китайска компания планира инвестиция от 5 млн. евро в производствена дейност у нас


18.07.2024   |   Германска фирма търси български партньори за сглобяване на щепселни съединители и оптични компоненти

CAD PointСПЕЙСКАДАмер Спортс
Дебулко
Дебулко

ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Паркър придоби President Engineering Group

Паркър Ханифин, световният лидер в областта на технологиите за задвижване и управление на процеси, обяви, че е придобил компанията President Engineering Group (PEGL). С присъединяването на PEGL към структурите си, Паркър цели да подобри своите технологии за осигуряване на безопасността в минната промишленост, а също така и в производство на втечнен природен газ (LNG) и технически газове.

PEGL, с централа в Шефилд, Великобритания, е специализирана в областта на проектирането и производството на модерна, прецизно конструирана и изпълнена криогенна арматура за втечнен природен газ (LNG) и технически газове, както и на специализирано оборудване за безопасност в минната промишленост. Подробности по условията на сделката не бяха оповестени.
 
През последната финансова година PEGL реализира приходи в размер на 19 млн. британски лири (около 29 млн. щатски долара) и има 120 служители. Нейните продукти носят търговските марки Bestobell, Conflow и Bretby Gammatech. Те намират приложение в процесите на добив, транспорт и съхранение на природен газ и помагат за следене и намаляване на концентрацията на прах и пепел във въздуха по време добив на полезни изкопаеми в мините. PEGL бе удостоена с престижната британска награда „Кралска награда за международна търговия“ (Queen’s Award for International Trade) и бе обявена за „Производител на годината” от Британската търговска палата. 
 
Присъединената наскоро компания ще бъде част от технологичното направление Instrumentation Group на Паркър Ханифин. Около 40% от приходите й ще бъдат отчитани в Диверсифицираната структура на бизнеса на Паркър в Северна Америка, а останалите 60% в Диверсифицираните структури на бизнеса на Паркър в останалите региони в света.
 
„Присъединяването на PEGL и престижните й търговски марки към нашата компания ни осигурява нови технологии за производство и разширява възможностите на нашите системи. Тази сделка ще заздрави позицията на Паркър Ханифин на пазарите на добив на природен газ и технически газове, а също така в минната промишленост. Много се вълнуваме от новите възможности, които ще се открият пред нас след сливането на двете фирми и от разширения кръг от решения, които ще можем да предложим на нашите клиенти”, каза Джон Греко, вицепрезидент на Instrumentation Group.
 
За Паркър Ханифин
С годишен оборот от продажби над 13 млрд. щатски долара, Паркър Ханифин e световен диверсифициран производител и лидер в областта на технологиите, техническите решения и разработката на системите за задвижване и управление на процеси в индустрията. Паркър непрекъснато създава, усъвършенства и внедрява модерни прецизни инженерингови решения за различни приложения - от мобилната техника, всякакви индустриални приложения и се стигне до космическите технологии. С близо стогодишна история, компанията днес присъства директно в над 50 страни по света и има около 58 000 служители. За последните 58 години Паркър постоянно увеличава изплащаните дивиденти на собствениците на акции, което я поставя в топ 5 на рекордите на S&P 500 index за дългосрочно функциониращи компании с постоянно увеличаван дивидент към собствениците на акции. За повече информация можете да посетите интернет страницата на компанията www.parker.com или информационната страница за инвеститорите www.phstock.com.
 
За контакти:
Търговското представителство на Паркър за България
Гр. София 1301, ул Позитано №9, бл 1, вх, Б, ет 2, офис №3.
Инж. Даниел Кузманов
Тел: +359 888 765 455
Факс: +359 2 980 13 44
     
Източник: Паркър Ханифин

Ключови думи: Паркър Ханифин   Parker Hannifin   President Engineering Group   PEGL   минна промишленост   технически газове   оборудване за безопасност  

Fanuc
ABB Bulgaria
FANUC
Подобни статии
Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


Международен панаир Пловдив 2024
Automotive Cluster
Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитияЕкспертноКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...