Industry Info  
Festo
Festo

Утре стартират изложенията ЕЕ и ВЕ, Save the Planet и Smart Cities

10.03.2015   |   Събитията
 
На 11 март стартират изложенията ЕЕ и ВЕ (Енергийна ефективност и възобновяема енергия), Save the Planet (управление на отпадъци) и Smart Cities (интелигентни градове), които ще се проведат до 13 март в ИЕЦ София. Организаторите от Виа Експо очакват директни изложители от 19 държави.
 
Австрия е стратегически партньор на Save the Planet и за шеста поредна година на Австрийския павилион са представени значителен брой компании. Посетителите ще видят оборудване за рециклиране на електронен и електрически скрап, пластмаса, изхабени гуми, за третиране на опасни отпадъци, системи за събиране и оползотворяване на енергийния потенциал на отпадъците.
 
В рамките на изложението за сградни технологии и интелигентни градове Smart Cities ще бъдат показани професионални и интериорни осветителни тела, енергоспестяващо осветление, уреди за отопление, вентилация и кламатизация, интелигентни електромери, устройства за вграждане в LED осветители и различни видове разходомери, комуникационно оборудване.
 
Сред изложителите ще бъде испанската група ETRA, която доставя високотехнологични решения за ефективно управление на градската мобилност. Компанията предлага широка гама от решения в областта на уличното движение, транспорта, паркиранеа, контрола на достъпа, осветлението, енергийната ефективност и телекомуникациите.
 
За първи път в Smart Cities ще участва Alvarion. Израелската компания предлага end-to-end безжични решения: Wi-Fi решения, безжични point-to-point и point-to-multipoint технологии. Сред клиентите на Alvarion мобилни оператори, доставчици на интернет услуги, правителствени агенции и предприятия.
 
На изложението ЕЕ и ВЕ компаниите ще представят технологии за когенерации на биомаса, утилизация на отпадна топлина и производство на електроенергия от индустриални процеси. Фирми от България ще популяризират насаждението пауловния, което е алтернатива за добив на дървесина и биомаса. Сред продуктовите експонати ще бъдат биогаз инсталации, котли и камини за изгаряне на биомаса.
 
Фирма Хермес Солар ще представи своите стандартни поли- и монокристални фотоволтаични модули за соларни електроцентрали и сградна интеграция, както и нестандартни поръчкови модули.
 
На официалната церемония по откриването на изложенията са поканени: Лиляна Павлова - министър на регионалното развитие и благоустройството, Красимир Живков - заместник-министър на околната среда и водите, Антон Павлов - заместник-министър на енергетиката, Тони Томпсън - постоянен представител на Световната банка за България, Траян Кебелеу - зам. генерален секретар в Организацията за черноморско икономическо сътрудничество и др.
     
Източник: Виа Експо

Ключови думи: Виа Експо   ЕЕ и ВЕ   Save the Planet   Smart Cities   ИЕЦ   ETRA   Alvarion   Хермес Солар  

Област: Предстоящо  

Fanuc
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
B2N

Последно от Събитията

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...