Industry Info  
Industry InfoSchneider ElectricФилкаб
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД
8 CELL
Последно от новини

25.06.2024   |   u-blox пуска цялостно Bluetooth решение за позициониране на закрито


25.06.2024   |   Microchip представи нова фамилия 32-битови микроконтролери от среден клас с хардуерен модул за сигурност


25.06.2024   |   Устойчивостта остава основен приоритет на производителите на безалкохолни напитки в България


25.06.2024   |   Български МСП могат да получат финансиране и експертна подкрепа за дигитализация на дейността си по програма DIGITRANS


24.06.2024   |   Ново производство на печатни платки за автомобилната индустрия стартира в Стара Загора

CAD PointСПЕЙСКАДАмер Спортс
Дебулко
Дебулко

Днес разполагаме с технологии за значително намаляване на потреблението на енергия и въглеродните емисии

Петър Стегел, изпълнителен директор на Alfa Laval за Югоизточна Европа, пред HVAC-Bulgaria.bg

Като утвърден глобален доставчик на продукти в сферата на топлопредаването, по какъв начин Alfa Laval се справя с растящите предизвикателства, свързани с целите за намаляване на енергийните разходи и подобряване на екологичните характеристики в ОВК сектора?

Секторът на строителството е отговорен за 36% от световното потребление на енергия и 39% от въглеродните емисии. За щастие проектирането на ОВК системите разполага със значителен неизползван потенциал за подобряване на въздействието на нашите сгради върху климата. Независимо дали става въпрос за по-ефективни решения, които намаляват потреблението на енергия и вода, или постепенното премахване на хладилните агенти с висок потенциал за глобално затопляне (GWP), има редица неща, които могат да бъдат предприети още днес.

Alfa Laval е доверен доставчик в ОВК и хладилния сектор. Нашето широко портфолио от технологии за пластинчати топлообменници, разработени на база близо 90-годишен опит, формират ядрото на най-модерните и най-ефективни ОВК системи на пазара за широк спектър от приложения. В компанията работят едни от най-добрите експерти в индустрията в сферата на оптимизиране на системите с естествени хладилни агенти и хладилни агенти с нисък GWP. Ако искате да подобрите ефективността, свържете се с нас днес, за да научите как партньорството с Alfa Laval може да ускори устойчивостта на вашите ОВК решения.

Кои са основните пътища за повишаване на енергийната ефективност при ОВК системите? Какъв е приносът на автоматизацията и дигитализацията в тази посока?

За щастие към днешна дата разполагаме с технологии за значително намаляване на стойностите, които споменах в отговора на предишния Ви въпрос, по отношение на потреблението на енергия в строителния сектор, както и по отношение на въглеродния отпечатък. Една термопомпа например, е четири пъти по-ефективна от котел за отопление на жилищни и търговски сгради, осигурявайки невероятен потенциал за намаляване на потреблението на енергия и въглеродните емисии.

Представете си ефекта, ако се заменят всички съществуващи битови и търговски ОВК котли с ефективни термопомпи. Годишните икономии на енергия ще бъдат 230 TWh. Това се равнява на годишната консумация на електроенергия на цяла Испания!

Кои продукти и технологии на Alfa Laval се търсят най-много с оглед минимизиране на разходите за отопление и охлаждане?

Когато става въпрос за климатизация и термопомпи, енергийната ефективност заедно с изискванията за нови хладилни агенти с нисък GWP, са от съществено значение. Alfa Laval работи в тясно сътрудничество с клиенти и университети, за да ускори развитието и да бъде в състояние да предложи пластинчати топлообменници, които са проектирани да отговарят на новите разпоредби за приложение.

В конструкцията на самия охладител за климатизация различните производители на системи включват споени пластинчати или кожухотръбни топлообменници на Alfa Laval като изпарители на течности и/или кондензатори. В по-големите сгради се монтират допълнителни топлообменници Alfa Laval. Уплътнените пластинчати топлообменници с много близки температурни характеристики намират приложение при различни междинни процеси в отоплителните и охладителните системи. Въздушни и водни охладители или кондензатори се монтират на покрива за отстраняване на отделената излишна топлина.

     
Източник: TLL Media; Снимки: Alfa Laval

Ключови думи: Alfa Laval   Алфа Лавал   технологии за отопление и охлаждане   топлообменници   хладилни агенти  

Област: ОВК  

Fanuc
ABB Bulgaria
FANUC
Подобни статии

Alfa Laval разширява бизнеса си в областта на водородните технологии


Чешки производител на вентилационни модули с рекуперация на топлината търси партньори


Енергийноефективното охлаждане е от решаващо значение за устойчивото функциониране на центровете за данни


Уебинар от поредицата Net-zero запознава с актуални решения за енергийна ефективност и устойчивост


Предстои уебинар за енергоспестяващи технологии за ОВК системи

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Международен панаир Пловдив 2024
Последно от Експертно
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитияЕкспертноКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...