Industry Info  
ИндСофт
ИндСофт

В община Ямбол заработи нова компостираща инсталация за зелени и биоразградими отпадъци

21.01.2022   |   Проекти
 

В село Хаджидимитрово бе официално открита нова компостираща инсталация за разделно събрани зелени и биоразградими отпадъци, съобщиха от община Ямбол. Инсталацията е изградена в рамките на проект, финансиран по Оперативна програма "Околна среда" 2014 – 2020 г.

Общият размер на инвестицията е 3 702 737,60 лв., от които европейски средства са 2 166 963,78 лв. От държавния бюджет са отпуснати 382 405,37 лв. безвъзмездна помощ, а финансовият принос на община Ямбол е 1 153 368,45 лв.

На официалното откриване присъстваха областният управител на област Ямбол Васил Александров, кметът на града Валентин Ревански, председателят на Общински съвет – Ямбол Антон Шиков, общински съветници, заместник-кметът на Ямбол Михаил Керемидчиев, заместник-кметът на община Тунджа Светозар Грозев, представители на фирмите, реализирали проекта.

"Ефектът от тази инсталация ще бъде усетен от жителите на Ямбол на малко по-късен етап. Сега сме изправени пред още едно сериозно предизвикателство – експлоатацията, поддръжката на тази компостираща инсталация, която е възложена на Общинско предприятие "Паркове и зони за отдих и спорт", заяви Ревански.

Компостиращата инсталация е изградена в местността Гол баир, която се намира в землището на село Хаджидимитрово, община Тунджа, област Ямбол, разположена до Регионалното депо за неопасни отпадъци.

Съоръженията и довеждащата инфраструктура са изградени на терен с обща площ от 8000 кв. м и с предвиден капацитет 2400 т годишно. По проекта са закупени контейнери и сметоизвозваща техника. Инсталацията ще приема и обработва разделно събрани зелени и дървесни отпадъци и ще намали количеството депонирани битови отпадъци в Ямбол.

     
Източник: Община Ямбол

Ключови думи: Община Ямбол   преработка на отпадъци  

Област: Проекти  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Проекти

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...