Industry Info  
Festo
Festo

В община Разград започна строежът на нови съоръжения за третиране на зелени и битови отпадъци - 28.01.2022

28.01.2022   |   Начало»Проекти

Община Разград стартира строителните дейности по изграждане на компостираща инсталация за разделно събрани зелени отпадъци и на инсталация за предварително третиране на битови отпадъци за нуждите на общините, обслужвани от Регионално сдружение за управление на отпадъците – Разград.

Съоръженията ще бъдат изградени в местността Орлян Бурлук до Регионално депо за неопасни отпадъци Разград и ще обслужват общините Разград, Лозница, Самуил, Цар Калоян, Завет, Исперих и Кубрат. Проектът предвижда и доставката на оборудване и техника за разделно събиране и транспортиране на зелените отпадъци.

Проект "Проектиране и изграждане на компостираща инсталация и инсталация за предварително третиране на битови отпадъци за общините от РСУО Рaзград" е на обща стойност 13 563 028,56 лв., от които 7 302 398,36 лв. са отпуснати от Европейския фонд за регионално развитие, а 1 288 658,52 лв. са национално съфинансиране. Финансовият принос на бенефициентите и партньорите е 4 971 971,68 лв.

Целта на проекта е да се намали количеството депонирани отпадъци в общините от РСУО Разград чрез изграждане на инфраструктура за разделно събиране и оползотворяване на зелените битови отпадъци и предварително третиране на смесените битови отпадъци.

     
Източник: Община Разград

Ключови думи: Община Разград   преработка на отпадъци  

Област: Проекти  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Проекти
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...