Industry Info  
Festo
Festo

Messe Muenchen с коментар за бъдещето на изложенията след пандемията

11.02.2021   |   Бизнес
 

От началото на кризата с COVID-19 досега Messe Muеnchen отменя над 20 събития, което води до сериозен спад на приходите на компанията, които през 2020 г. са едва 94 млн. евро. Спрямо прогнозираната стойност това е спад от 70%, който се отразява негативно и на местната икономика.


„Рекордните резултати, постигнати през 2019 г., и системните инвестиции в дигитализация ни позволиха да преминем през трудната ситуация, създадена от пандемията от коронавирус, и сравнително бързо да се справим с прехода към събития в изцяло онлайн формат.COVID-19 даде изключително ускорение на дигиталната трансформация”, коментира Клаус Дитрих, председател на Борда на Messe Muеnchen.

С цел да компенсира загубите Messe Muеnchen изготвя програма от 900 мерки, които спомагат за намаляване на разходите с 30%. Предстои и съкращаването на 170 работни места.

В Messe Muеnchen са убедени, че завръщането към бизнес модела от преди пандемията е невъзможен и бизнесът с панаирите ще се промени трайно. Организаторите на изложения вече няма да бъдат просто компании, отдаващи изложбено пространство, а ще трябва да предложат допълнителни дигитални услуги, които създават добавена стойност за техните клиенти. „Цялата индустрия е изправена пред голяма културна промяна”, подчертава Дитрих.

Наред с дигитализацията, Messe Muеnchen ще се фокусира и върху устойчивостта, като компанията планира да създаде климатично неутрални продукти.

„След пандемията хората ще искат да се срещат и да общуват лице в лице повече от всякога. Аз не просто вярвам в бъдещето на търговските изложения, но кризата, породена от коронавируса, доказа, че те несъмнено имат бъдеще”, допълва Дитрих.

     
Източник: Messe Muеnchen

Ключови думи: Messe Muеnchen   COVID-19   търговски изложения  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
EcoIndustries

Последно от Бизнес

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроекти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...