Industry Info  
Festo
Festo

Messe Muenchen с коментар за бъдещето на изложенията след пандемията

11.02.2021   |   Бизнес
 

От началото на кризата с COVID-19 досега Messe Muеnchen отменя над 20 събития, което води до сериозен спад на приходите на компанията, които през 2020 г. са едва 94 млн. евро. Спрямо прогнозираната стойност това е спад от 70%, който се отразява негативно и на местната икономика.


„Рекордните резултати, постигнати през 2019 г., и системните инвестиции в дигитализация ни позволиха да преминем през трудната ситуация, създадена от пандемията от коронавирус, и сравнително бързо да се справим с прехода към събития в изцяло онлайн формат.COVID-19 даде изключително ускорение на дигиталната трансформация”, коментира Клаус Дитрих, председател на Борда на Messe Muеnchen.

С цел да компенсира загубите Messe Muеnchen изготвя програма от 900 мерки, които спомагат за намаляване на разходите с 30%. Предстои и съкращаването на 170 работни места.

В Messe Muеnchen са убедени, че завръщането към бизнес модела от преди пандемията е невъзможен и бизнесът с панаирите ще се промени трайно. Организаторите на изложения вече няма да бъдат просто компании, отдаващи изложбено пространство, а ще трябва да предложат допълнителни дигитални услуги, които създават добавена стойност за техните клиенти. „Цялата индустрия е изправена пред голяма културна промяна”, подчертава Дитрих.

Наред с дигитализацията, Messe Muеnchen ще се фокусира и върху устойчивостта, като компанията планира да създаде климатично неутрални продукти.

„След пандемията хората ще искат да се срещат и да общуват лице в лице повече от всякога. Аз не просто вярвам в бъдещето на търговските изложения, но кризата, породена от коронавируса, доказа, че те несъмнено имат бъдеще”, допълва Дитрих.

     
Източник: Messe Muеnchen

Ключови думи: Messe Muеnchen   COVID-19   търговски изложения  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
B2N

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...