Industry Info  
Industry InfoSchneider ElectricФилкаб
Л-Клас
Последно от новини

13.12.2023   |   Walter Tools разработи нова сплав за инструменти за нарязване на канали


08.12.2023   |   ПУ Паисий Хилендарски търси доставчик на климатична и друга техника


08.12.2023   |   Откриха новата високотехнологична сграда на институт GATE


08.12.2023   |   Д-р инж. Димитър Белелиев стана почетен консул на Румъния в Пловдив


08.12.2023   |   Schneider Electric откри първата в България индустриална геотермална система

CAD PointСПЕЙСКАДАдара ИнженерингАмер Спортс
Festo
Festo

Предстоящото издание на Агра, Винария и Фудтех през 2024 г. се очаква да е най-мащабното досега

15.11.2023   |   Начало»Събития
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Според прогнозите на Международен панаир Пловдив (МПП) предстоящото през 2024 г. издание на изложбеното трио за агробизнеса и хранителния сектор Агра, Винария и Фудтех ще бъде най-силното и мащабно досега.

 

Трите събития с концепция да оформят единен мегафорум за бранша без аналог на Балканите ще се проведат паралелно за девети пореден път от 20 до 24 февруари догодина под егидата на Министерството на земеделието.

 

Сред партньорите в организацията на международните изложби са Асоциацията на производителите и вносителите на агротехника и технологии в България, Селскостопанската академия, Съюзът на енолозите, Университетът по хранителни технологии в Пловдив, браншови организации и търговски камари.

 

Оптимистични прогнози

 

Оптимизмът на организаторите за следващата изява се основава на подадените заявки за участие и наетите изложбени площи до момента. По информация от търговския отдел на Панаира е налице ръст от 30% и по двата показателя спрямо миналата година. От МПП посочват, че това предполага изграждането на повече щандове и разширяване на експозициите в допълнителни палати.

 

"Предстоящото издание ще затвърди форума като най-голямото икономическо събитие за земеделие, лозарство, винарство и хранителна индустрия в Югоизточна Европа. Традиционно то привлича производители и търговци с възможностите за директен маркетинг сред многохилядна аудитория и бизнес договаряне с контрагенти и посетители от цял свят", коментират още от Международен панаир Пловдив.

 

 

Решения за всички сектори на земеделието

 

Иновативни продукти, традиционни и високи технологии, машини, съоръжения и услуги за всички сектори на земеделието, животновъдството и селското стопанство ще можем отново да видим на Агра 2024.

 

Посетителите на изложението ще имат възможността да се запознаят с последните новости при земеделската техника, градинарския и фермерския инвентар, поливните системи и автоматизираните решения за всеки етап от производството на земеделска продукция на открито и в оранжерии. Сред експонатите ще бъдат още голямо разнообразие от семена, зеленчукови разсади и овощни дръвчета.

 

На щандовете ще бъде демонстрирана широка гама техника както за малки лични стопанства, така и за средни и големи ферми и предприятия в сферата на агробизнеса.

 

"Развитието на Агра като изложение за иновации в областта на агробизнеса определя възходящия тренд на изложбата и нейните мащаби. Конкурсът за иновации е неизменна част от богатата съпътстваща програмата и по правило е обект на широк обществен, професионален и медиен интерес", коментират организаторите.

 

Градът на виното и деликатесите с нов адрес

 

Сред новостите в предстоящото издание на Винария и Фудтех ще бъде различната локация на изложенията. Градът на виното и деликатесите, който вече е в процес на изграждане, ще посрещне посетителите в Палата 8 на Панаира, а технологичната зона ще запази досегашното си място в Палата 11, разкриват от МПП.

 

В 31-ото издание на форума за лозаро-винарство ще се представят производители на оборудване за отрасъла, винарни и изби от различни региони и държави и т. н. Догодина изложителите за първи път ще могат да участват с по един свой продукт в международния конкурс "Златен ритон", който се провежда по световни критерии и в партньорство със Съюза на енолозите в България и Университета по хранителни технологии.

 

През 2024 г. отново ще се проведе и един от най-популярните конкурси във февруарската програма на Пловдивския панаир – "Избор на потребителя", част от изложението Фудтех. На фокус в предстоящото 29-о издание на проявата ще бъдат деликатеси и напитки, опаковки, машини и технологии за хранително-вкусовия сектор.

 

     
Източник: МПП

Ключови думи: МПП   Международен панаир Пловдив   АГРА   ФУДТЕХ   ВИНАРИЯ   ХВП   търговски изложения  

Област: Събития  

Fanuc
FANUC
Подобни статии
Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Learn Valley
Последно от Събития
 
реклама
LDLearn Valley
Последно от Събития
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитияЕкспертноКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...