Industry Info  
Festo
Festo

Нестле инвестира 23 млн. лв. във фабриката си в София

17.11.2020   |   Реализации
 
Нестле България инвестира още 23 милиона лева във фабриката в София през т. г. Компанията, която работи у нас от 26 години, представи модерна роботизирана поточна линия за опаковане на продукцията, която е част от последната инвестиция. Нестле България получи сертификат клас А за инвестиции от Българската агенция за инвестиции (БАИ).
 
Новата роботизирана линия беше представена на виртуално събитие от изпълнителния директор на Нестле България Петър Стоилов, директора на фабриката Сара Вуйтене и мениджър комуникации "Югоизточен пазар" Нели Ангелова. В онлайн събитието се включиха също министърът на икономиката Лъчезар Борисов, посланикът на Конфедерация Швейцария у нас Н. Пр. Мюриел Берсе Коен и зам.-кметът на Столична община Дончо Барбалов. На събитието присъстваха и председателят на управителния съвет на Българо-швейцарската търговска камара Бони Бонев и Маджиде Ахмедова – и.д. директор на БАИ.
 
"Новата роботизирана поточна линия ще позволи производството във фабриката на Нестле да бъде по-бързо и ефективно. Инвестирахме в новата производствена линия за KitKat с цел модернизиране на технологиите, обновихме и дигиталната мрежа, така че всички машини да бъдат свързани в система за данни и в случай че възникнат проблеми, те да могат да бъдат решавани дистанционно", коментира директорът на фабриката Сара Вуйтене. 
 
Новата роботизирана линия пакетира продукцията - първо в единична опаковка, а след това в кутия и мултипак. На ден Нестле произвежда 2,5 милиона бройки KitKat в София.
 
Във фабриката на Нестле са ангажирани 571 служители, като средният им професионален стаж е 14 години. Тя е един от петте компетентни центъра за производството на KitKat – за иновации и реновации в продукта за регион Европа, Близкия изток и Северна Африка.
 
Във фабриката се произвеждат 16 000 тона или 470 милиона бройки сладкиши годишно. Всички продукти са произведени със 100% българско брашно от български производители. Продуктите се изнасят за други 35 пазара в света, сред които Южна Корея, Сингапур, Мексико, Катар, Южна Африка и Карибските острови.
 
 


     
Източник: Нестле България

Ключови думи: Нестле   инвестиции   роботизирана линия за опаковане  

Област: Технологии  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
BMG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
B2N
TME

Последно от Реализации

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитиятаЕкспертно
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...