Industry Info  
Festo
Festo

ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Успешен пазарен прием на FIELD System на FANUC след премиерата на EMO Хановер 2019

08.01.2020
 

След европейската премиера по време на изложението EMO 2019 в Хановер, FANUC успешно успява да лансира на пазара иновативната си разработка за управление на производството FIELD System (FANUC Intelligent Edge Link & Drive System), съобщават от компанията. Фирмената IIoT и AI платформа позволява събирането на цялата процесна информация – от всички устройства и машини, независимо от вида и техния производител. В това число са например данни за производителността, консумацията на енергия, вибрации, температура на сервозадвижванията, необходимост от поддръжка и други.

"FANUC продължава да създава световни тенденции с новите си продукти и визия за управление на производството. Уникалността на FIELD се състои в това, че това е отворена платформа, позволяваща на всеки, за който представлява интерес, възможността да разработи приложение за анализ и управление на тази информация", заявява инж. Христо Гилищаров, управител на ФАНУК България.

Анализирайки технологичните тенденции, експертът посочва изкуствения интелект като ключова технология за бъдещото развитие на индустриалната автоматизация и дава за пример 3D системата на FANUC за оптично разпознаване на случайно позиционирани детайли. "Тази технология за машинно зрение е един от ключовите елементи на изкуствения интелект. Моето лично очакване е, че който от съществуващите или бъдещите производители на индустриални роботи успее да направи пробив при цялостното интегриране на изкуствения интелект и индустриалния робот, той ще доминира на пазара", обобщава инж. Гилищаров.

По негови думи индустрията у нас е положително настроена към автоматизацията и роботизацията, като най-силно застъпен е металообработващият сектор. "За България все още няма официална статистика, но по наша оценка можем да предположим, че плътността е около 50-60 робота на 10 000 работещи в индустрията", пояснява инж. Гилищаров и споделя виждането си, че глобалният бранш се намира в момент на по-сериозно преосмисляне на функционалността на машините, автоматизацията и роботизацията преди следващия технологичен скок.

"С роботизацията се променя начинът на работа и дейностите. За целта е необходима преквалификация в посока придобиване на нови компетенции. В тази връзка е необходимо изграждането на цялостна стратегия на българската образователна система, която да се пренастройва гъвкаво и бързо", допълва управителят на ФАНУК България.

     
Източник: FANUC

Ключови думи: FANUC   FIELD System   ФАНУК България   ФАНУК   машинно зрение   роботи   автоматизация  

Област: Фирмени публикации  

FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България


LD

Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...