Industry Info  
Festo
Festo

FANUC представи нов сензор за 3D машинно зрение с разширени възможности

16.12.2019   |   Технологии
 

FANUC представи новия сензор за 3D машинно зрение 3DV/600, с който разширява гамата от интегрирани решения за обработка на изображения. Новият сензор се различава от представената през миналата година версия 3DV/400 с по-широко зрително поле. И двата сензора са почти идентични, като включват пакет от инструменти за 2D камера, 3D лазерен сензор и 3D пространствен сензор, съставящи високоинтегрирано и високоефективно решение за индустриална обработка на изображения, информират от компанията.

"Сензорът 3DV/600 е предназначен за индустриална употреба и разширява практическата и лесна за използване от начинаещи потребители система за обработка на изображения на FANUC. И двата 3DV сензора могат да бъдат монтирани за постоянно в производствена система или да бъдат инсталирани на последната ос (J6) на робот. В допълнение, няколко сензора могат да се използват комбинирано на един робот. Например роботът може да бъде снабден с един сензор и с един или повече постоянни датчика. Сензорът за 3D зрение може да се използва в множество приложения, включително изваждане на детайли от контейнер (bin picking), при подаване към асемблираща линия или в логистиката при подреждане на палети или транспортни касетки", обясняват от FANUC.

Поради високото ниво на интеграция и много краткото време за обработка на изображения, 3DV сензорите могат да се комбинират и със софтуера iRPickTool на поточна линия, при което роботът може да се използва при следене на линията, за да взима всички части в определена позиция и местоположение. Това включва не само детайли с ясно определена геометрия или стоки с правилно определени точки на захващане, но и продукти с неправилна форма като чували, торби или хранителни продукти. По този начин всички видове продукти, опаковани в торби или чували (напр. хранителни продукти, хигиенни изделия, храна за животни или течности), могат също да бъдат захванати избирателно, подчертават от компанията.

     
Източник: FANUC

Ключови думи: FANUC   ФАНУК   сензори   машинно зрение   роботи  

Област: Технологии  

Мозайка
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас специализиран бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДУСТРИЯ
на портала IndustryInfo.bg.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD

Последно от Технологии

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...