Industry Info  
Industry InfoSchneider ElectricФилкаб
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД
8 CELL
Последно от новини

14.06.2024   |   ЕИБ и Фондът за иновации на ЕС подкрепят иновативна геотермална технология на Eavor в Бавария


14.06.2024   |   В община Хасково стартира проект за подмяна на отоплителни уреди


13.06.2024   |   Хибридна международна конференция представя пилотни проекти за първите енергийни общности в страната


13.06.2024   |   Броят на европейските патенти надхвърля 27 000 година след старта на единната система на ЕС


13.06.2024   |   МИР подготвя допълнителен финансов инструмент за подкрепа на иновации в приоритетни области

CAD PointСПЕЙСКАДАмер Спортс
Дебулко
Дебулко

Симеон Митев, БГСКЛАД: Продължава търсенето на нови, модерни складови площи и индустриални обекти

29.06.2017   |   Начало»Експертно
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Г-н Митев, представете с няколко думи дейността на БГСКЛАД.

Опитът в сферата на недвижимите имоти, натрупан през над 20-годишната история на фирма ШАНС 96, доведе до идеята за създаването на отделна платформа за индустриални имоти, а именно БГСКЛАД.

През март т. г. платформата БГСКЛАД навърши три години. В момента тя има база с над 6000 оферти на складове и индустриални площи от цяла България. Платформата наскоро беше номиниранa за участие в конкурса European Business Awards (EBA) 2015-2016 в категория "Бизнес на годината".

През изминалите три години мрежата създаде представителства и работи успешно в почти всички основни областни градове. По този начин БГСКЛАД се превърна в барометър и център на информация за всеки бизнесмен, който има нужда от някакъв тип услуга или консултация, свързана със складове или индустриални имоти. Базата разполага с много статистика и информация за складове и индустриални имоти, което позволява на клиентите от България и чужбина много лесно да се ориентират в бизнеса.

БГСКЛАД непрекъснато развива и допълва своята маркетинг стратегия съобразно тенденциите, които пазарът изисква, включително чрез: нова онлайн чат платформа за запитвания; активно участие в социалните мрежи – ежедневно пускане на постове до над 100 000 души във Facebook, LinkedIn, Google+; ежемесечен електронен бюлетин до над 80 000 действащи фирми в страната с актуална информация за развитието на пазара на индустриални имоти, нови оферти, интересни новини и др. БГСКЛАД взима активно участие с рекламни клипове и разполага със самостоятелен YouTube канал.

От две години БГСКЛАД организира самостоятелно областни конференции за индустриалните имоти в Пловдив и Стара Загора, а тази година през месец октомври ще организира Първата национална конференция за индустриалните имоти в гр. Пловдив. Всички, които желаят, могат да се включат и да получат специализирана информация от представителите на различните градове.

 

Какви предимства предлага БГСКЛАД на своите клиенти?

БГСКЛАД има над 6000 оферти, които се актуализират ежедневно - това е най-голямата и пълна база данни в сектора. Благодарение на модерната, голяма и лесно достъпна онлайн система клиентите получават актуална, навременна и точна информация за пазара на индустриални имоти във всеки един момент.

БГСКЛАД ежемесечно събира, проучва, актуализира и прави анализ (мониторинг) на пазара на индустриални имоти. По този начин клиентите ни получават точна, ясна, навременна информация за развитието на пазара - къде е подходящо да се инвестира, купува, продава. БГСКЛАД не просто продава и отдава имоти, но и предоставя комплексни услуги в сферата на индустриалните имоти, за да могат клиентите й да сключат най-добрата сделка за тях.

Голямо предимство е нашият екип от професионалисти, които са тясно специализирани както в покупко-продажба, наемане и отдаване на складове и промишлени площи, така и в проектно управление, консултации, проучвания и анализи в областта на индустриалните имоти. Екипът преминава ежегодно на специализирани обучения в сферата на индустриалните имоти.

БГСКЛАД гарантира отлична обратна връзка с клиентите благодарение на много добре развитата чат-платформа, която работи всеки работен ден от 9 до 18 ч. Не на последно място, имаме офиси и представителства във всички големи градове – Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Велико Търново, Плевен, Пазарджик, Габрово, Кърджали, Видин, Горна Оряховица, Благоевград, Добрич, Хасково, Сливен, Ямбол, Враца, Сандански, Монтана др.

 

Кои са факторите, които движат пазара на индустриални имоти в момента?

Веднага след началото на глобалната финансова криза през 2008 г. пазарът на имоти се охлади, а предлагането на нови строителни площи се сви рязко, като се задържаха достатъчно продължително ниски нивата както на продажби, така и на наеми. Инвеститорите в бизнес имотите се отдръпнаха. От две-три години се забелязва подем в инвестициите в доходоносни имоти и същевременно се завръща и интересът от чужди инвеститори. Постепенното възстановяване на икономиката и потреблението са предпоставка за засиленото търсене на индустриални имоти. Определено предлагането на ново строителство изостава, както поради инерцията от годините на кризата, така и поради естественото изчерпване на парцели за строителство с подходящи локации и добра инфраструктура, а също и поради времевите характеристики на строителния цикъл. Банките от своя страна предприеха по-агресивна политика за финансиране на различни инвестиционни проекти.

Продължава търсенето на нови, модерни складови площи и индустриални обекти. Запазва се търсенето на малки складови площи в сегмента до 500 кв. ми над 1000кв.м. Инвеститорите, които се оглеждат за покупка на терени за логистични и производствени площи, все още не могат да „преглътнат“ факта, че на базата на цени на земя, и на цени на ново строителство тяхната възвращаемост ще бъде в порядъка на 9-11 години. Търсят се проекти с възвращаемост до 7 години. Сезонното търсене и наемане на складови площи в градовете около Черноморието тази година не е само преди сезона, но и продължава по време на сезона.

Информацията от регионалните представителства, както и обобщените изводи за второто шестмесечие на 2017 г., както и развитието на пазара през годината, ще бъде оповестено официално на Първата национална конференция по индустриални имоти – БГСКЛАД 2017 г., която ще се организира и проведе от БГСКЛАД през октомври.

Цялостния анализ на пазара на складови и индустриални имоти за първата половина на 2017 г. може да прочетете тук.

 

     
Източник: TLL Media

Ключови думи: БГСКЛАД   индустриални имоти   European Business Awards  

Област: Експертно  

Fanuc
ABB Bulgaria
FANUC
Подобни статии
Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


Международен панаир Пловдив 2024
Последно от Експертно
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитияЕкспертноКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...