Industry Info  
Festo
Festo

50% от изложителите на ЕЕ & ВЕ 2016 са от чужбина

21.01.2016   |   Бизнес
 
50% от изложителите на предстоящото изложение за енергийна ефективност и възобновяема енергия (ЕЕ & ВЕ) са чуждестранни компании, съобщиха организаторите от ВИА Експо.
 
Дванайсетото издание на събитието ще се проведе от 5 до 7 април 2016 г. в ИЕЦ, София, заедно със специализираното изложение и конференция за управление на отпадъци и рециклиране Save the Planet. 
 
Водещи компании от 8 държави ще представят своите нови решения на ЕЕ & ВЕ 2016, като наблегнат върху рентабилните и ресурсно ефективни технологии.
 
"Това, че 50% от участниците са от чужбина, демонстрира интереса към пазара ни. Повечето от тях търсят партньори за България и със сигурност можем да очакваме продуктови премиери", споделят организаторите от Виа Експо.
 
За първи германската компания Martin, която има 90-годишен опит в решенията за енергийно оползотворяване на отпадъците, ще бъде част от форума. 
 
Сред участниците ще бъде и португалската фирма Ambitermo, която търси бизнес партньори от България и на своя щанд ще покаже индустриални бойлери. 
 
Schmack Biogas ще популяризира решения за сухо и мокро анаеробно разлагане и по-специално - малки инсталации с широко приложение в селското стопанство.
 
INGRA Energie und Umwelltechnik, представител на MAN Diesel & Turbo, ще запознае гостите на изложението със своето портфолио от парни турбини с мощност от 1,5 до 40 MW, подходящи за инсталации на биомаса.           
 
За първи път в ЕЕ и ВЕ ще вземе участие Метекно България. От фирмата обявиха 20% ръст на производството на изолационни панели с минерална вата и полиуретанова пяна, които могат да се използват за всякакъв вид преградни стени и покриви, за промишлени, селскостопански и бизнес сгради. Благодарение на патентованата технология продуктите имат отлична устойчивост във времето, топло- и шумоизолация, ниски разходи за поддръжка.
 
Фирма Хайтек ще представи екобрикети и пелети с висока калоричност. Изделията са изработени в открития през 2014 г. завод, с който компанията разшири дейността си, навлизайки във ВЕИ сектора.
 
Тодор Спасов, мениджър индустриална техника в Елтрак България обяви, че фирмата ще покаже нови модели високоефективни системи за производство на топлинна и електрическа енергия, както и продукти в областта на хибридните технологии.
 
Фирма Чепъков ще представи свръхбързи контролери за малки соларни конфигурации и за мощни промишлени инсталации. Посетителите ще видят и нова гама професионални зарядни устройства.
 
Основни дискутирани теми в еднодневната конференция ще са източниците на финансиране, законодателството и добрите примери при реализиране на проекти за енергийна ефективност и възобновяема енергия.
     
Източник: Виа Експо

Ключови думи: Виа Експо   ЕЕ & ВЕ   ЕЕ и ВЕ   Martin   Ambitermo   INGRA Energie und Umwelltechnik   Метекно   Хайтек   Елтрак   Чепъков  

Област: ВЕИ  

Fanuc
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
B2N

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...