Industry Info  
Industry InfoSchneider ElectricФилкаб
Л-Клас
Последно от новини

13.12.2023   |   Walter Tools разработи нова сплав за инструменти за нарязване на канали


05.12.2023   |   Глобалният пазар на серводвигатели и сервозадвижвания се удвоява за десетилетие


05.12.2023   |   Германският машиностроителен сектор отбелязва сериозен ръст на инвестициите в научни изследвания


05.12.2023   |   Balluff представи иновативна система с радарна технология за детекция в опаковъчния сектор


05.12.2023   |   Конференция за кръговата икономика в строителния сектор предстои в София

CAD PointСПЕЙСКАДАдара ИнженерингАмер Спортс
Festo
Festo

Ефективната пожарна защита е основен приоритет за нас

12.03.2014   |   Начало»Експертно
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Пожароизвестителните системи трябва да отговарят на стандарта EN54, да бъдат лесни за монтаж, управление и наблюдение, да притежават набор от технически характеристики, които улесняват обслужването, да минимизират фалшивите сигнали, заявява Златка Иванова, управител на Фламтех, в специално интервю за портала IndustryInfo.bg и сп. ТД Инсталации

Г-жо Иванова, какво е значението на противопожарната защита за жилищните, търговските и промишлени обекти?
В съвременния живот необходимостта от надеждна противопожарна защита на строежите с цел осигуряване безопасността на гражданите, намаляване щетите от пожар, опазване на околната среда определя значимостта на автоматичното пожароизвестяване и пожарогасене в наши дни, в съответствие с повишените изисквания в нормативната уредба и европейските стандарти. Разработването на част „Пожарна безопасност“ към всеки проект осигурява правилни решения за оптимално и ефективно функциониране на системите за защита от пожар, евакуацията на хората, както и неразпространението на пожара.

Какви са изискванията към съвременните системи за пожарогасене и пожароизвестяване според актуалните нормативни уредби?
Пожароизвестителните системи вече са задължителни за почти всички обекти. Бързото известяване и локализиране са от изключителна важност. Един от най-големите рискове за всеки бизнес е опасността от пожар. Пожароизвестителните системи трябва да отговарят на стандарта EN54, да бъдат лесни за монтаж, управление и наблюдение, да притежават набор от технически характеристики, които улесняват обслужването, да минимизират фалшивите сигнали. Те са сигурна и превантивна мярка за борба с пожарите и последствията от тях.
При пожарогасителните инсталации е много важнен изборът на гасителния агент, за да се постигне висока ефективност на пожарогасене, гарантиране на бързото потушаване на възникналия пожар при минимални щети на технологично оборудване и продукция.

Фламтех е фирма с дългогодишен опит в бранша. Какви предизвикателства срещате на българския пазар?
Бизнес средата в България е трудна - слаб икономически растеж, нисък инвеститорски интерес и висока безработица. Несигурността и липсата на доверие в институциите са най-негативните фактори в бизнеса. Нелоялната конкуренция също влияе на бизнес климата у нас. Необходими са много спешни мерки за малкия и среден бизнес, за да продължи да функционира и да се развива, за да може да се откриват нови работни места, да се инвестира в нови технологии и продукти. Затова вместо непрекъснато да се налагат рестрикции към малките фирми, трябва да се подобрят условията, да има ясни правила, гаранции, да се намали административната тежест, да се вземат мерки към некоректни фирми, фирми, които не се издължават навреме, с цел намаляване междуфирмената задлъжнялост. Без участие и ангажимент от страна на държавата, без политическа стабилност не може да има инвестиции и икономиката да заработи стабилно. Разбира се, има и външни фактори, които оказват влияние върху бизнес средата.

Каква е стратегията ви за поддържане на конкурентна позиция на пазара?
Осигуряването на пожарна защита и сигурност е основен приоритет за нас, като предлагаме съвременни, високоефективни решения в пожарогасенето и пожароизвестяването. Професионалното и коректно отношение към всеки клиент и партньор също е приоритет в нашата работа. Изграден е екип от отговорни специалисти, на който се осигурява обучение във връзка с промените в нормативната уредба и с новите продукти.

В какви типове обекти най-често инсталирате системи за противопожарна защита? Какви са разликите в технологиите, които прилагате, в зависимост от приложенията?
В зависимост от категорията на обекта, конструкцията и предназначението се определят всички мерки относно пожарната защита, в това число и пожарогасителната инсталация. Предлагаме всички видове пожарогасителни инсталации - проектиране, монтаж, сервизно обслужване. Все по-голямо приложение намират газовите пожарогасителни инсталации с NAF S 125 и NAF S 227, които са високоефективни, безопасни за обитавани помещения, не нарушават озоновия слой, не влияят на техника и оборудване. Използват по-малко гасителен агент, което ги прави икономически изгодни, могат да се използват при температура до -18 °С, изискват минимални разходи за поддръжка.

Бихте ли разказали за някои от интересните реализирани проекти от фирма Фламтех?
Сред по-значимите обекти, в които сме внедрявали пожарогасителни и пожароизвестителни решения през последните години, са: новата летищна контролна кула в София; сградите на Баумакс и Топлофикация в Русе. Интересни проекти реализирахме още за EVN, Булгартабак, София, мол Сердика, в Парадайз мол, в банки и др. Предстои да завършим и няколко обекта на територията на Лукойл – Бургас.

     
Източник: ТД Инсталации

Ключови думи: Фламтех   противопожарна защита   пожарогасителни инсталации  

Област: Експертно  

Fanuc
FANUC
Подобни статии

Фламтех ЕООД инсталира пожарогасителна система с NAF S 125 ® в НМК и НГЧИ


Синхрон-С внедри система за пожарогасене с пяна на хеликоптерна площадка


Синхрон-С представи решения за противопожарна защита пред "Клуб отбранителна индустрия"


Синхрон-С: От ключово значение за контролиране на пожара е бързата реакция


Синхрон-С участва в aрхитектурен фестивал "София - европейска столица"

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Learn Valley
Последно от Експертно
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитияЕкспертноКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...