Industry Info  
Дебулко
Дебулко

ABB внедрява система за електрическо задвижване в нов завод на ArcelorMittal Nippon Steel

14.02.2024   |   Начало»Проекти
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

ABB ще осигури всички електродвигатели и задвижвания за средно напрежение за новия стоманодобивен завод на ArcelorMittal Nippon Steel в Индия. Доставката включва и голям брой задвижвания за ниско напрежение. Проектът в Хазира, индустриален център в щата Гуджарат, е част от голямо разширяване на предприятието, което вече е петият по големина производител на сурова стомана в Индия. Когато влезе в експлоатация през 2025 г., новият завод ще увеличи производствения капацитет в Хазира с около 5,5 млн. тона годишно.
 
В завода за стомана ще се валцуват дебели плочи от лята стомана в тънки листа, подходящи за промишлени клиенти. ABB доставя и инсталира 13 задвижвания за средно напрежение и 16 големи двигателя за средно напрежение. Те ще формират задвижващата система на двата ключови елемента на технологичния процес – машината за грубо валцуване и машината за крайно валцуване. Първата получава стоманена плоча с температура около 1240°C и извършва първоначално намаляване на дебелината. След това стоманата отива в машината за крайно валцуване, една от най-големите по рода си, където ще бъде редуцирана до крайната си дебелина. В допълнение към оборудването за средно напрежение, ABB доставя и 14 мултизадвижвания за ниско напрежение и 256 честотни преобразувателя за ниско напрежение с цел поддръжка на спомагателните услуги.

Бърза и точна реакция на всякакви промени в натоварването на двигателите

Утвърдената технология за директно управление по въртящ момент (DTC), интегрирана в задвижванията на ABB, ще осигури много бърза и точна реакция на всякакви промени в натоварването на двигателите по време на операциите по валцуване. Този прецизен контрол ще осигури оптимално качество на готовия стоманен продукт. Възможността на мултизадвижванията за работа с повече от един електродвигател ще бъде използвана в някои части на процеса за паралелно управление на четири двигателя, което ще намали площта на инсталацията и ще спести електроенергия.
 
Основно техническо предизвикателство за ABB в случая е проектирането на безредукторната задвижваща система на машината за грубо валцуване. Това осигурява по-добър контрол върху процеса, като същевременно намалява броя на движещите се части за по-голяма надеждност.

Важен проект в бързоразвиващия се металургичен сектор

Според изпълнителя SMS group разширяването на завода в Хазира е много важен проект, който ще позволи бъдещото разпространение на технологията за въглеродно неутрална стомана, която в момента се разработва от ArcelorMittal Nippon Steel. Ето защо те решават да работят в партньорство с ABB, за да използват нейния доказан опит в осигуряването на надеждни, високоефективни решения за задвижване на взискателните приложения, характерни за стоманодобивните заводи.
 
"Този проект за SMS group и ArcelorMittal Nippon Steel е ключова референция за ABB в бързоразвиващия се металургичен сектор на Индия. Индия е вторият по големина производител на сурова стомана в света, като миналата година е произвела 120 млн. тона. ABB има особено предимство като доставчик както на големи електродвигатели, така и на задвижвания. Освен че те спомагат за подобряване на енергийната ефективност, производителността и качеството на продуктите, ние можем да подкрепим клиентите с нашите специализирани услуги за пускане в експлоатация и монтаж. Например електродвигателите като AMZ2000, които внедряваме в Хазира, са толкова големи, че трябва да бъдат сглобени на място, като статорът и роторът се доставят като отделни партиди", обясни Крис Пойнтър, президент на дивизия "Системни задвижвания" в ABB Motion.

     
Източник: ABB

Ключови думи: ABB   АББ   ArcelorMittal Nippon Steel   задвижвания   електродвигатели   стоманодобив  

Област: Проекти  

Fanuc
ABB Bulgaria
FANUC
Подобни статии
Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


е-книга Декарбонизация, април 2024
Последно от Проекти

11.04.2024   |   Български ВиК холдинг ще получи 400 млн. лв. за проекти по НПВУ


11.04.2024   |   Аурубис инвестира 2,25 млн. лв. в развитието на общините Пирдоп, Златица и Антон


10.04.2024   |   Банско започна подмяната на старото улично осветление с енергийноефективно


10.04.2024   |   Шишеджам разширява производството на стъкло с покритие в Турция, Италия и България


08.04.2024   |   Momberg успешно реализира мащабен проект в Бразилия в сътрудничество с Rittal и Eplan

ABB Bulgaria
 
реклама
е-книга Декарбонизация, април 2024
Последно от Проекти

11.04.2024   |   Български ВиК холдинг ще получи 400 млн. лв. за проекти по НПВУ


11.04.2024   |   Аурубис инвестира 2,25 млн. лв. в развитието на общините Пирдоп, Златица и Антон


10.04.2024   |   Банско започна подмяната на старото улично осветление с енергийноефективно


10.04.2024   |   Шишеджам разширява производството на стъкло с покритие в Турция, Италия и България


08.04.2024   |   Momberg успешно реализира мащабен проект в Бразилия в сътрудничество с Rittal и Eplan

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитияЕкспертноКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...