Industry Info  
Industry InfoSchneider ElectricЦИЕС
Л-Клас
Последно от новини

13.12.2023   |   Walter Tools разработи нова сплав за инструменти за нарязване на канали


08.12.2023   |   ПУ Паисий Хилендарски търси доставчик на климатична и друга техника


08.12.2023   |   Откриха новата високотехнологична сграда на институт GATE


08.12.2023   |   Д-р инж. Димитър Белелиев стана почетен консул на Румъния в Пловдив


08.12.2023   |   Schneider Electric откри първата в България индустриална геотермална система

CAD PointСПЕЙСКАДАдара ИнженерингАмер Спортс
Festo
Festo

IAA Mobility 2023 привлече близо половин милион посетители

29.09.2023   |   Начало»Събития
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Второто издание на международното изложение IAA Mobility, което се проведе от 5 до 9 септември 2023 г. в Мюнхен, привлече над 500 000 посетители, съобщиха организаторите от Messe Muenchen.
 
"Проведеното тази година IAA Mobility 2023 е важен успех и еталон за бъдещето на мобилността. Германската автомобилна индустрия е уверена и изпълнена с решимост – готови сме за бъдещите предизвикателства. Оптимисти сме, че нашите иновации ще поставят началото на глобални тенденции", коментира Хилдегард Мюлер, президент на Германската асоциация на автомобилната индустрия (VDA).
 
"Ентусиазмът на посетителите показва огромния интерес на хората към бъдещето на мобилността и отразява увереността, че устойчивите и дигиталните автомобили играят ключова роля. Интензивният диалог и конструктивни дебати с представители от политиката, гражданското общество и бизнеса в Откритото пространство и на IAA Summit са ключови в постигането на климатично неутрална мобилност", добави Мюлер.
 
В IAA Mobility 2023 участие взеха близо 750 изложители от 38 държави, които показаха над 300 световни премиери и новости. Всеки втори изложител бе от чужбина. Голяма част от посетителите – близо 30%, също пристигнаха от чужбина – от 109 държави. Изложението бе отразено от над 3700 акредитирани журналисти от 82 държави.

Над 300 световни премиери

Над 500 бяха топ говорителите на съпътстващия форум IAA Conference. Сред тях бяха главни изпълнителни директори от автомобилния и технологичния сектор и известни личности като актрисата носителка на Оскар Натали Портман, кандидатът за участие в мисия на Марс Алиса Карсън и София Киани, основател на инициатива за опазване на климата. Изложението бе официално открито от германския канцлер Олаф Шолц. Сред гостите бяха много политици, посланици и министри.
 
IAA Mobility 2023 получи много добри отзиви от посетителите, сочи проучване на Gelszus Messe-Marktforschung. Според тях 92% от посетителите са оценили изложението като отлично до добро, а 94% биха го препоръчали. За мнозинството посетители показаните автомобили са били основната причина за посещението им, а над една четвърт са дошли, за да видят велосипедите и средствата за микромобилност. IAA Mobility 2023 е било особено атрактивно за по-младата аудитория – 64% от посетителите са били на възраст под 40 години. Освен това, около 89% от професионалистите, посетили изложението, са оценили атмосферата като много добра до добра. Близо 92% от изложителите, журналистите и посетителите са оценили международния характер на изложението като много добър до добър.

Открит диалог и конструктивен обмен на идеи

Сред целите на IAA Mobility 2023 бе и да предложи открит диалог и конструктивен обмен с публиката. Проведени бяха 65 панелни дискусии и уъркшопове за бъдещето на мобилността и градското развитие. Специалните събития за семейства и културни събития като концертите на открито, също предизвикаха много голям интерес.

Особено атрактивни бяха възможностите за тестване на автомобили, като в над 8500 тест драйв сесии ентусиастите можаха да се запознаят с най-новите иновации от първа ръка. Този брой е с 1000 повече спрямо предходното издание на IAA Mobility. Около 4000 са проведените тест драйв сесии на велосипеди и електрически велосипеди.

"Хората искат да видят и да изпробват иновациите в мобилността. Решени сме да впечатлим обществото с решенията си и да ги мотивираме да допринесат за постигането на климатично неутрална мобилност. Водещият ни принцип е да оформим индивидуалната мобилност по устойчив и дигитален начин. Мобилността предполага участие и съответно е централен стълб на живота ни. Сега е време да осъзнаем потенциала на свързания трафик. Решенията и концепциите бяха показани на IAA Mobility", коментира Мюлер.

     
Източник: Messe Muenchen

Ключови думи: Messe Muenchen   IAA Mobility   VDA   автомобилна индустрия  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUC
Подобни статии
Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Learn Valley
Последно от Събития
 
реклама
LDLearn Valley
Последно от Събития
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитияЕкспертноКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...