Industry Info  
Festo
Festo

Германска компания заяви интерес към инвестиция за над 1 млрд. евро у нас

09.11.2022   |   Начало»Бизнес
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Profine Energy проявява интерес към инвестиция на стойност от над 1 млрд. евро в региона на Северозападна България, стана ясно по време на среща между министъра на икономиката и индустрията Никола Стоянов и ръководството на германската компания. Това би била най-голямата еднократна инвестиция, правена в историята на българската икономика.

Министър Стоянов увери представителите на Profine Energy в готовност за пълна подкрепа на държавата за ускоряване на административни процедури при реализиране на инвестиционни намерения. "Зная, че вече сте в контакт с много германски компании, които са избрали България. Сигурен съм, че ще се убедите и от тях – германският бизнес се чувства добре у нас и редица фирми планират нови разширения", подчерта той.

От Министерството информират, че Profine Energy е в много напреднала фаза на взимане на своето решение и че стартира и подготовката на Меморандум, в който компанията писмено ще заяви интерес към инвестиция в България.

Profine Energy е съвместна компания на Profine Group и Wirth Group, които имат инвестиционни интереси в областта на производството на електроенергия от възобновяеми енергийни източници. В момента е в ход учредяването по българското законодателство на дъщерно дружество на германската компания, чиято цел ще бъде разработване и последваща реализация на фотоволтаични централи в България, подчертаха представителите на компанията.

     
Източник: МИ

Ключови думи: министерство на икономиката   Profine Energy   Profine Group   Wirth Group   възобновяема енергия   ВЕИ   фотоволтаици   фотоволтаичницентрали  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Последно от Бизнес
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...