Industry Info  
Festo
Festo

Голяма саудитска компания проявява интерес към инвестиции у нас - 27.10.2022

27.10.2022   |   Начало»Бизнес
 

Министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов представи проекта за инвестиционна карта на България на база на суровините на среща с министъра на индустрията и природните ресурси на Саудитска Арабия Бандар бин Ибрахим Ал-Хорайф в Риад.

В саудитската столица министър Стоянов заедно с представители на над 100 държави участва в международния инвестиционен форум Future Investment Initiative.

По време на срещата с министър Бандар бин Ибрахим Ал-Хорайф стана ясно, че компании от Саудитска Арабия проявяват интерес към задълбочаване на сътрудничеството и искат да проучат възможностите за партньорство. България бе поканена и да представи възможностите за инвестиции и капацитета на минно-добиваната си промишленост по време на отраслов форум в Рияд.

"Страната ни има сериозни традиции и това е сфера, в която може да си партнираме", подчерта министър Стоянов. Интерес има както към възможностите за концесии у нас, така и за използване на опита на български компании в минно-добиваната индустрия на Саудитска Арабия, стана ясно по време на срещата. Двамата министри коментираха и развитието на зелената енергия и възможностите за обмяна на опит и стартиране на съвместни проекти.

В Риад министър Стоянов се срещна и с изпълнителния директор на SABIC Халид Хашим Алдабаг, с когото обсъди възможността България да стане логистичен център за Югоизточна Европа за голямата химическа компания. SABIC има интерес за инвестиция в локация, която да даде достъп до единния европейски пазар и добри транспортни връзки, посочват от Министерството на икономиката и индустрията (МИИ).

     
Източник: МИИ

Ключови думи: МИИ   Индустриална карта   минно дело   химическа промишленост   зелена енергия  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
Webit Expo

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...