Industry Info  
Festo
Festo

НКИЗ приключи реализацията на проект за дигитална трансформация на индустриалните паркове

11.10.2022   |   Начало»Проекти
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

В края на септември т. г. българска делегация от Национална компания индустриални зони (НКИЗ) и Министерството на икономиката индустрията (МИИ), ръководена от изпълнителния директор на НКИЗ д-р Антоанета Барес и заместник-министъра на икономиката и индустрията Ирина Щонова, бе на работното посещение в Република Корея.

Посещението в Сеул бе по специална покана на Корейския институт за развитие (KDI) и представлява заключителната фаза на едногодишния проект "Стратегическа трансформация в иновативни и дигитални индустриални паркове в България", който НКИЗ изпълни съвместно с Министерството на икономиката и индустрията по Програма за споделяне на знания и опит 2021/22 – Knowledge Sharing Program (KSP).

Целта на посещението бе българската делегация да се запознае с корейския опит и постижения при изграждането и развитието на интелигентни индустриални паркове, както и да бъдат споделени окончателните резултати от изследванията и препоръките на корейските изследователи по трите основи теми на проекта, а именно разработване на модел на иновативен и дигитален индустриален парк, развитие на кооперативен механизъм за укрепване на иновативните и дигитални способности на всички участници в индустриалните паркове и създаване на новоразработена инкубаторна екосистема с използване на иновативни и дигитални технологии в индустриални паркове.

Програмата включваше посещения на водещите корейски индустриални паркове, както и специална презентация за опита на Корея в развитието на интелигентни индустриални паркове и заключителна среща по проекта на високо ниво, на която бяха обсъдени резултатите от него и предстоящи проекти по линия на Европейския съюз и KSP.

В заключителната си реч на срещата д-р Антоанета Барес акцентира върху важността на използването на иновативни и дигитални технологии за повишаването на потенциала на индустриалните зони и паркове в България и върху значението на споделянето на корейския опит и добри практики в тази област. Д-р Барес сподели отличните си впечатления от визитата и, че очаква препоръките и резултатите от програмата да бъдат прилагани в следващите години в работата на НКИЗ по изграждането, развитието и управлението на индустриалните паркове.

     
Източник: НКИЗ

Ключови думи: НКИЗ   индустриални паркове   дигитална трансформация   МИИ  

Област: Проекти  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Последно от Проекти
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...