Industry Info  
Festo
Festo

Европейската мебелна индустрия се събира на среща в София - 08.09.2022

08.09.2022   |   Начало»Предстоящо
 

На 29 и 30 септември 2022 г. в София ще се проведе заседание на Европейската конфедерация на мебелната промишленост (EFIC). Браншовата камара на дървообработващата и мебелна промишленост (БКДМП) е домакин на събитието за първи път. В него ще вземат участие водещи представители на европейската мебелна индустрия.

"За нас е огромна чест да домакинстваме среща от подобен ранг, на която ще присъстват най-големите организации от мебелната индустрия в Европа", заяви проф.д-р Васил Живков, председател на БКДМП. "Мебелната индустрия се стреми да е гъвкаво ориентирана към потребностите на обществото и да предлага модерни и практични решения. В същото време се опитваме да се справяме с предизвикателствата, породени от пандемията от COVID-19, войната в Украйна, инфлацията. Всички компании от сектора се сблъскаха в последните няколко години с недостиг на дървесина, повишаване на цените на суровините, затруднения в логистиката", добави проф. д-р Живков и добави, че за БКДМП като браншова организация и член на EFIC е важно да търси решения за подобряване на бизнес средата и нови възможности за развитие на мебелната индустрия.

EFIC представлява над 70% от общия оборот на eвропейската мебелна промишленост – сектор, в който работят 1 млн. души в около 120 000 предприятия от Европейския съюз и генерира оборот от 96 млрд. евро. В EFIC членуват голяма част от браншовите организации на европейските държави с развита мебелна промишленост, сред които Австрия, Белгия, Германия, Дания, Ирландия, Испания, Италия, Кипър, Латвия, Нидерландия, Норвегия, Португалия, Словакия, Турция, Унгария, Швеция, а също и асоциирани членове – ИКЕА и Украинската асоциация на мебелните производители. БКДМП е част от организацията от 2018 г., като активно участва в редовни заседания с цел защитаване на интересите на българските компании и насърчаване на стратегиите за осигуряване на подходящи условия за пазара на мебели в Европа, посочват от браншовата камара.

     
Източник: БКДМП; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: БКДМП   мебелна индустрия   EFIC   ЕС  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
Webit Expo

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Предстоящо

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...