Industry Info  
Festo
Festo

Първата конференция на INSAIT събира световния елит в сферата на изкуствения интелект в София - 07.09.2022

07.09.2022   |   Начало»Предстоящо
 

На 30 септември и 1 октомври 2022 г. в зала "Джон Атанасов" в София Тех Парк ще се проведе първата конференция на Института по компютърни науки, изкуствен интелект и технологии (INSAIT). Събитието ще премине под мотото "Развиващи се тенденции в проучванията в сферата на изкуствения интелект и информатиката" ("Emerging Trends in AI and Computing Research"), като целта му е да представи технологиите на бъдещето.

Събитието е подходящо за софтуерни инженери, предприемачи, членове на академичната общност, студенти и инвеститори в технологичния сектор. Конференцията ще се провежда ежегодно като част от мисията на INSAIT за утвърждаване на региона като дестинация за научни изследвания и дълбоки технологии от световно ниво.

Програмата включва презентации по теми като машинно самообучение, компютърно зрение, автономни автомобили, киберсигурност, обработка на естествен език, езици за програмиране, криптография, компютърни архитектури и верификация, от световно известни изследователи, повечето от които ментори в докторантската програма на INSAIT.

Сред тях ще бъдат д-р Рупак Мажумдар, директор на Макс Планк Институт за софтуерни системи и изследовател в AWS, д-р Кристина Тутанова, изследовател в Google AI и гост преподавател във Вашингтонския университет, проф. Люк Ван Гуул, преподавател в ETH Zurich и изследовател в INSAIT, д-р Драго Ангелов, директор на изследователската дейност на Waymo, проф. Мартин Одерски, преподавател по езици за програмиране в EPFL и ACM fellow, изобретил езика за програмиране Scala, д-р Мариана Райкова, изследовател в Google, проф. Виргиния Василевска Уилиямс, преподавател по теория и алгоритми в Масачузетския технологичен институт (MIT), Sloan fellow и изобретател на най-бързия алгоритъм за умножение на матрици в света, проф. Отмар Хилигес, преподавател по компютърно зрение в ETH Zurich, проф. Цъ Жанг, преподавател по машинно самообучение и системи в ETH Zurich, проф. Драгомир Радев, председател на Консултативния съвет на INSAIT и преподавател по обработка на естествен език в Йейлския университет, проф. Мартин Яги, преподавател в областта на машинното самообучение в EPFL, проф. Онур Мутлу, преподавател в областта на компютърните архитектури в ETH Zurich, ACM и IEEE fellow, проф. Петер Мюлер, преподавател в областта на софтуерната верификация в ETH Zurich, проф. Лоран Ванбевър, преподавател в ETH Zurich, проф. Срджан Цапкун, преподавател в ETH Zurich и ACM fellow, проф. Матиас Пайер, преподавател в EPFL, проф. Мартин Вечев, архитект на INSAIT и преподавател в ETH Zurich.

Можете да се регистрирате за участие в конференцията тук.

     
Източник: INSAIT; Снимка: София Тех Парк

Ключови думи: INSAIT   изкуствен интелект   машинно самообучение   София Тех Парк   компютърно зрение  

Област: Предстоящо  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
Webit Expo

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Предстоящо

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...