Industry Info  
Festo
Festo

FANUC представи новия обработващ център ROBODRILL Alpha-DiB Plus - 09.05.2022

09.05.2022   |   Начало»Технологии
 

FANUC обяви пускането на пазара на нов модел обработващ център ROBODRILL. Сред подобренията в новия ROBODRILL α-DiB Plus са по-голям въртящ момент на шпиндела, интелигентно управление на подаването и опцията punch tapping.

"Продължихме да развиваме нашия най-добре продаван продукт изцяло на базата на обратната връзка, която получаваме от клиентите", споделя Щефан Раф, директор продажби ROBODRILL, ROBOCUT за Европа във FANUC. "Във FANUC не въвеждаме нови функции или характеристики на базата на предположения; всички подобрения в ROBODRILL са в отговор на специфични нужди, посочени от нашите клиенти. Това е най-добрият ROBODRILL досега", допълва Раф.

Компактният ROBODRILL α-DiB Plus се отличава с шпиндел с висок въртящ момент от 100 Nm – със 70% повече в сравнение със стандартните шпиндели. Въртящият момент е много голям за машина с подобни размери, което е предпоставка за постигането на водещи в своя клас резултати при рязане по икономичен начин, посочват от FANUC.

Според компанията потребителите ще оценят и интелигентната функция за автоматично управление на скоростта на подаване на машината. Така например, при повишаване на въртящия момент поради по-голяма дълбочина на рязане в отделна част от детайла машината автоматично редуцира скоростта на подаване, за да се избегне спиране заради претоварване. По същия начин, когато се намали дълбочината на рязане, машината автоматично възстановява предишната скорост на подаване.

Новост е и функцията за резбонарязване, при която се използва иновативният инструмент Punch Tap™ на Emuge. Иновативната форма на Emuge Punch Tap™ създава резби с много по-малко въртене от традиционните начини за резбонарязване, като така редуцира с до 75% времето, необходимо за резбонарязване в сравнение с конвенционалното пробиване/оформяне/фрезоване на резби, което също така пести енергия. Създадена, за да отговори на изискванията на клиентите в автомобилната индустрия, функцията за резбонарязване вече е част от стандартното оборудване на машините ROBODRILL α-DiB Plus.

Много от подобренията са възможни благодарение на използването на CNC системата FANUC 31i-B Plus, която предоставя отличен потребителски интерфейс за лесно програмиране и настройка. Сред преимуществата на FANUC 31i-B Plus са бърза обработка с технологията FANUC Fast Cycle Time Technology, високо качество на повърхнините с технологията Fine Surface Technology и повече SRAM памет за по-гъвкаво конфигуриране на функциите. От гледна точка на свързаността ROBODRILL Alpha-DiB Plus поддръжа всички по-разпространени индустриални протоколи за комуникация, за да гарантира на потребителите, че могат да се възползват от множеството преимущества на мониторинга на производството и анализа на данни в реално време.

Благодарение на подобренията ROBODRILL α-DiB Plus предлага по-висока енергийна ефективност – машината потребява електроенергия само когато това е необходимо. По-бързото програмиране, проверки и цикли допълнително водят до намаляване на енергопотреблението, посочват от FANUC.

Всяка машина ROBODRILL може да бъде оборудвана с индустриален робот от гамата на FANUC посредством лесно и просто свързване между робот и машина.

     
Източник: FANUC

Ключови думи: FANUC   ФАНУК   ROBODRILL   ROBODRILL Alpha-DiB Plus   обработващи центри   машини   фрезоване  

Област: Технологии  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
Webit Expo

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Технологии

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...