Industry Info  
Festo
Festo

Загорка планира да намали въглеродните емисии с 30% до 2030 г.

23.04.2021   |   Бизнес
 

Загорка, част от корпорацията Heineken, представи своя годишен Доклад за устойчиво развитие за 2020 г. От фирмата подчертават, че корпоративната социална отговорност, която е част от платформата "Създаваме по-добър свят", запазва своите цели и основни посоки и през 2021 г.

Сред акцентите в доклада са инвестициите в насърчаването на отговорна консумация и безопасността на пътя, по-устойчиво производство, социални проекти и инициативи за постигане на нулев отпадък.

През 2020 г. Загорка инвестира 430 000 лв. в оптимизация на количеството пластмаса, което използва за PET опаковките на своите продукти. Това спомага за редуцирането с до 8% на използваното количество пластмаса за производството на PET опаковки. Благодарение на преминаването към по-късо гърло на РЕТ опаковките грамажът на капачката също е намален с 40%. Направените нововъведения целят не само намаляване на количеството пластмаса, но и пряк позитивен ефект върху количеството използвана енергия и вода при процесите на производство, обясняват от Загорка.

Допълнителните усилия на компанията за опазване на околната среда се измерват и с намаляване на въглеродните емисии, като за 2020 г. Загорка регистрира 100% повторна употреба и рециклиране на отпадъците, генерирани от производство, 70% намаление на въглеродните емисии в резултат на използването на 100% зелени хладилни витрини на пазара, както и 24% спад на CO2 при логистичните процеси. Пивоварната също така премина от втора на първа степен на пречистване на отпадъчните води от производство с цел опазване на водните ресурси.

В рамките на програмата "Създаваме по-добър свят" Загорка си поставя нови цели до 2030 г. в унисон със стратегията й EverGreen на световно ниво за балансирано развитие. Благодарение на стабилни и близки партньорства със своите доставчици Загорка ще даде приоритет на неутрализирането на въглеродния отпечатък и намаляване на емисиите по цялата верига на доставки с до 30%, посочват от компанията.

     
Източник: Загорка; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: Загорка   PET опаковки   въглеродни емисии  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...