Industry Info  
Festo
Festo

ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Пневматичният мускул DMSP на Festo улеснява повдигането на товари

10.02.2021
 

Много компании в производството и логистиката използват подемна техника с цел да се избегнат множеството травми, които могат да възникнат в резултат на неправилно пренасяне на тежки товари. С подемно съоръжение, задвижвано от пневматичен мускул DMSP на Festo, могат лесно да се повдигат товари до 25 кг.

Движението на уреда надолу и нагоре до желаната позиция се управлява чрез ръчно задвижвани вентили, което позволява ергономичното повдигане на компоненти или поставянето им в машини. Максималната скорост може да бъде зададена с помощта на вентил, регулиращ дебита, а подвижният възвратен вентил гарантира, че съоръжението ще задържи позицията си дори и при спад на налягането.

Пневматичният мускул DMSP задвижва подемното устройство и в зависимост от изискванията може да се използва вертикално, хоризонтално или диагонално. Мускулът се състои от еластомерен маркуч с вплетени арамидни влакна. Той се движи плавно благодарение на липсата на уплътнители или лагери и постига десет пъти по-голяма сила в сравнение с конвенционалните пневматични цилиндри с подобни размери. DMSP също така е много устойчив и може да се използва дори в екстремни условия, например в запрашена среда. Благодарение на херметичното уплътнение той е защитен от проникване на малки частици и прах. Това прави пневматичното подемно устройство подходящо за широка гама от приложения, предоставяйки подкрепа на работниците в дългосрочен план, посочват от Festo.

     
Източник: Festo

Ключови думи: Festo   Фесто   DMSP флуиден мускул   повдигане на товари  

Област: Технологии  

Fanuc
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD

Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроекти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...