Industry Info  
Festo
Festo

Сухият док на Пристанище Солун в София вече работи

04.12.2020   |   Реализации
 

Първата влакова композиция от пристанището в Солун вече пристигна в терминала за контейнери в София, т.нар. „сух док” на порта. По данни на гръцкото пристанище маршрутът от Солун до София отнема 16 часа.

 

До средата на януари се планират пилотни курсове на влаковите композиции, след което линията ще заработи със седмичен график.

 

„Ние сме твърдо решени да развием стратегическата железопътна връзка между Пристанище Солун и балканските държави, като поставяме началото с пряката линия до София. Когато линията заработи с редовния си седмичен график, това ще подобри конкурентоспособността на пристанището и допринесе за развитието на икономиките на Гърция и България”, коментира главният изпълнителен директор на Пристанище Солун Франко Никола Куполо.

 

Интермодалният терминал в София е собственост на Пристанище Солун, като това е първият от няколкото планирани терминала в съседните на Гърция държави на Балканския полуостров.

     
Източник: ThPA S.A.

Ключови думи: Пристанище Солун   сух док   интермодален терминал   София  

Област: Проекти  

BMG
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
Тех Индустри България


LD
Мехатроникс

Последно от Реализации

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...