Industry Info  
Festo
Festo

Държавата купува 20 нови влака за Северна България - 23.11.2020

23.11.2020   |   Начало»Проекти
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Предстои закупуването на 20 нови влака, които да обслужват железопътните линии в Северна България. Това заяви министърът на транспорта Росен Желязков по време на онлайн дискусията за Третия стълб от Националния план за възстановяване и устойчивост на България. На събитието той представи проекти за цифрова и транспортна свързаност на стойност близо 1,8 млрд. лв.

"Основна цел при релизиране на транспортната свързаност е намаляване на въглеродния отпечатък чрез инвестиции в модернизация и цифровизация на жп сектора. Предвиждаме модернизация на няколко жп направления, изграждане на интермодален терминал в Горна Оряховица, преустройство и рехабилитация на 8 гарови комплекса. В рамките на националния план се заложили и закупуването на 20 нови влака, които да обслужват жп направленията в Северна България", заяви министър Желязков.

По отношение на цифровата свързаност министър Желязков коментира, че до 2025 г. са планирани инвестиции в размер на 805 млн. лв.

"Дейностите по цифровата свързаност са в пет направления. Първото е осигуряване на високоскоростна мобилна свързаност по ключови транспортни коридори от Трансевропейската мрежа - магистралите Тракия, Хемус и Струма, както и връзките с Румъния и Турция. Останалите направления са подобряване на интернет покритието в слабо населени и селски райони, развитие на държавната опорна мрежа, използване на зелени технологии и стимулиране на потреблението", допълни министърът.

     
Източник: МТИТС

Ключови думи: транспортна свързаност   цифрова свързаност   МТИТС  

Област: Проекти  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Проекти
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...