Industry Info  
Festo
Festo

Държавата купува 20 нови влака за Северна България

23.11.2020   |   Проекти
 

Предстои закупуването на 20 нови влака, които да обслужват железопътните линии в Северна България. Това заяви министърът на транспорта Росен Желязков по време на онлайн дискусията за Третия стълб от Националния план за възстановяване и устойчивост на България. На събитието той представи проекти за цифрова и транспортна свързаност на стойност близо 1,8 млрд. лв.

"Основна цел при релизиране на транспортната свързаност е намаляване на въглеродния отпечатък чрез инвестиции в модернизация и цифровизация на жп сектора. Предвиждаме модернизация на няколко жп направления, изграждане на интермодален терминал в Горна Оряховица, преустройство и рехабилитация на 8 гарови комплекса. В рамките на националния план се заложили и закупуването на 20 нови влака, които да обслужват жп направленията в Северна България", заяви министър Желязков.

По отношение на цифровата свързаност министър Желязков коментира, че до 2025 г. са планирани инвестиции в размер на 805 млн. лв.

"Дейностите по цифровата свързаност са в пет направления. Първото е осигуряване на високоскоростна мобилна свързаност по ключови транспортни коридори от Трансевропейската мрежа - магистралите Тракия, Хемус и Струма, както и връзките с Румъния и Турция. Останалите направления са подобряване на интернет покритието в слабо населени и селски райони, развитие на държавната опорна мрежа, използване на зелени технологии и стимулиране на потреблението", допълни министърът.

     
Източник: МТИТС

Ключови думи: транспортна свързаност   цифрова свързаност   МТИТС  

Област: Проекти  

BMG
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
Тех Индустри България


LD

Последно от Проекти

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...