Industry Info  
Festo
Festo

ABB подкрепи първия Световен ден на електромобила

10.09.2020   |   Браншови акцент
 

На 9 септември т. г. се проведе първият Световен ден на електромобила, съобщиха от ABB България. По време на събитието шофьори от 60 държави поеха ангажимент, че следващият им автомобил ще е електрически. Те участваха в онлайн кампанията, организирана от ABB, като най-активни от участниците се оказаха водачите от Великобритания – 29%, а след тях се наредиха Индия с 13% и САЩ с 11%.

Партньорството на АВВ със Световния ден на електромобила допълва ангажиментите на компанията към Формула Е - първия пистов шампионат с електрически болиди. АВВ е основен спонсор на надпреварата, която от 2021 г. става световен шампионат на Международната автомобилна федерация (ФИА).

"Днешната дата отбелязва важен етап в историята на електрическата мобилност с първия в света Ден на електромобила. Като главен партньор АВВ се радва да види толкова много хора от цял свят да предприемат положителни действия, подписвайки обещанието", обясни Терак Мехта, президент на бизнес направление "Електроснабдяване и електрообзавеждане" на АВВ.

     
Източник: ABB

Ключови думи: ABB   електромобилност   Формула Е  

Област: Събитията  

Мозайка
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас специализиран бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДУСТРИЯ
на портала IndustryInfo.bg.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD

Последно от Браншови акцент

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...