Industry Info  
Festo
Festo

Учредиха Регионален иновационен център Северозапад към Автомобилен клъстер България

14.01.2020   |   Проекти
 

Учредиха Регионален иновационен център Северозапад към Автомобилен клъстер България (АКБ), съобщиха от Клъстера. Неговите основни цели са да насърчава и посредничи, защитавайки регионалния капацитет във въвеждането на иновации в процеса на сътрудничество между бизнеса и науката.

Учредителите на Регионален иновационен център Северозапад са 11 организации. Сред тях са Автомобилен клъстер България, община Враца, Областна администрация Враца, Търговско-промишлена палата Враца (ТППВ), Областна администрация Видин, Русенски университет "Ангел Кънчев" и фирми от региона. Централата на иновационния център ще бъде разположена във Враца.

В деня на създаването на Центъра екипът си постави за да цел да работи за развитието на модерна научноизследователска и иновационна инфраструктура. По този начин трябва да се постигне социално-икономическо развитие в района.

"Иновационният център ще управлява проекти, включващи извършване на индустриални научни изследвания и експериментално развитие за насърчаване на иновациите", коментираха от АКБ. Не на последно място сред целите на сдружението е създаването на кадри за бъдещо иновативно и конкурентно развитие на Северозападна България.

     
Източник: АКБ

Ключови думи: АКБ   ТППВ   община Враца   Русенски университет Ангел Кънчев  

Област: Проекти  

Мозайка
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас специализиран бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДУСТРИЯ
на портала IndustryInfo.bg.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD

Последно от Проекти

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...