Industry Info  
Festo
Festo

Ехнатон представи иновативна настилка за безопасност с интегрирана функционалност за превключване

27.11.2019   |   Технологии
 

В качеството си на официален дистрибутор на PILZ, Ехнатон анонсира на пазара PSENmat – техническа иновация, която за първи път се представя у нас.

PSENmat е първият подобен продукт в световен мащаб: чувствителна на натиск настилка с интегрирана функционалност за превключване. Поради това чувствителната на натиск настилка за безопасност е подходяща не само за мониторинг на повърхности. PSENmat също разполага и с оперативна функция, която стартира действия, които могат лесно свободно да бъдат зададени предварително, благодарение на интегриран виртуален превключвател.

„С PSENmat получавате чувствително на натиск защитно устройство за безопасност на работниците в съответствие с EN ISO 13856-1. Настилката за безопасност реагира, когато човек стъпи върху нея, записва надеждно позицията му и препраща данните към контролер за безопасност. Ако някой влезе в опасна зона, PSENmat забавя или спира машината (безопасност на достъпа). Докато има някой в зоната, чувствителната на натиск настилка, предотвратява неволното рестартиране на машината (защита срещу навлизане зад зоната за откриване). Времето за реакция в този случай е ниско, ≤ 25 милисекунди“, споделят от Ехнатон.

     
Източник: Ехнатон

Ключови думи: PILZ   Ехнатон   PSENmat  

Област: Технологии  

FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България


LD

Последно от Технологии

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...