Industry Info  
Industry InfoSchneider ElectricФилкаб
Л-Клас
Последно от новини

13.12.2023   |   Walter Tools разработи нова сплав за инструменти за нарязване на канали


08.12.2023   |   ПУ Паисий Хилендарски търси доставчик на климатична и друга техника


08.12.2023   |   Откриха новата високотехнологична сграда на институт GATE


08.12.2023   |   Д-р инж. Димитър Белелиев стана почетен консул на Румъния в Пловдив


08.12.2023   |   Schneider Electric откри първата в България индустриална геотермална система

CAD PointСПЕЙСКАДАдара ИнженерингАмер Спортс
Festo
Festo

Стил Лазер България, Деница Менгова: Аз съм първата и единствена жена, на която е поверено официално търговско представителство на лазерни системи Mazak

18.09.2019   |   Начало»Експертно
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Как се случи така, че посветихте голяма част от професионалния си път на лазерните системи? Имате много различно образование и професионален опит преди това?
Да, така е. Образованието ми е много различно, завършила съм езикова гимназия с италиански и испански език, след което италианска филология в Софийски университет, последвана от магистърска степен по Връзки с обществеността в същото учебно заведение. Въпреки че образователният ми ценз не е технически, намира приложение в ежедневната ми работа и е много полезен за мен. Освен това имам успешно завършен курс за подбор, мотивация и обучение на персонал в Италия и опит в човешките ресурси, с което е свързана другата ми дейност, която ми помага и в дейността с лазери Mazak, защото в основата на всичко е човешкият фактор и отношението към него. Освен италиански език, владея и английски на работно ниво, а техническите ми познания са благодарение на моето семейство, прекараното ми време в производствения цех при тях и преминатите технически обучения в централите на Mazak. Определям се за различна, винаги съм била такава, не ми харесва да се нося по течението на всеобщо признатите за "женски" професии. Харесвам иновациите и революциите, особено тези, направени от жени - смятам ги за наистина значими. Надявам се и аз един ден да направя моята професионална революция, има обещаващо начало - понастоящем съм първата и единствена жена, на която е поверено официално търговско представителство на лазерни системи Mazak.

Стил Лазер БГ е специфична с това, че млада, крехка и елегантна дама представлява водещ производител на металорежещи системи - японската компания Mazak. Как се приема това в суровия свят на металообработващия бизнес у нас и по света?
Първо, благодаря за високата оценка - само изглеждам крехка (смее се), но всъщност съм много силна, борбена и с несломим дух. Дългите години спортна дейност са ме научили да играя винаги за победа, а животът ме научи, че всяко едно фиаско трябва да го използваш за мотивационен трамплин към покоряване на нови върхове, лични и професионални. С годините станах по-търпелива, работя много и винаги, резултатите рано или късно идват, но наистина не са мигновени. Търпението е добродетел, в работата и в живота! Определям като ценно за работата ми и това, че никога не се предавам, имам силна воля, което бих искала да предам и на дъщеря си, не просто на думи, а с личен пример, изразен в действия! Сферата на металообработването по света и у нас е сурова, трудна и взискателна, в която безспорно аз като жена съм странно явление. В началото винаги е трудно, докато не се докажеш, независимо дали си мъж или жена, а когато един път си се доказал, става още по-трудно, за да успееш да поддържаш и запазиш постигнатите резултати и доверието на клиентите! Вярвам в себе си, но не спирам да уча и работя всеки ден, за да продължа напред по трудния, но смятам – правилен път, който сама съм си избрала!

Очевидно сте спечелили доверието на Yamazaki Mazak, как печелите и ще печелите доверието на клиентите на лазерни системи Mazak?
С много работа, професионална подготовка и коректно отношение към всеки един клиент!
Ще опитам да опиша накратко моята философия за развитие и печелене на доверие, правейки препратка към една любима моя българска поговорка: "Който не цени стотинката, не е готов за лева". Смятам, че ако аз самата като представител на лазерни системи Mazak не ценя и не се срещам с операторите на машините, не бих била готова да седна на търговски преговори със собствениците на предприятията! Това за мен е естествен процес, който практикувам ежедневно, а посещението на фабриките ми носи истинско професионално удовлетворение!

Прочетете и фирменото интервю на Деница Менгова в сп. Инженеринг ревю.

     
Източник: Стил Лазер България

Ключови думи: Стил Лазер България   Yamazaki Mazak   Деница Менгова   лазерни системи   Mazak  

Fanuc
FANUC
Подобни статии

Стил Лазер България представлява лазерните машини за металообработка на Mazak у нас


Сред акцентите на щанда на Yamazaki Mazak на MachTech&InnoТech 2022 е и лазерната машина OPTIPLEX 3015 FIBER III


Yamazaki Mazak показва 5-осната машина CV5-500 на MachTech&InnoТech 2022


Yamazaki Mazak поредставя нова серия стругови машини от швейцарски тип


Системи за автоматично шлайфане и полиране - мисията възможна с Аркос Италия и Стил Лазер България

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Learn Valley
Последно от Експертно
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитияЕкспертноКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...