Industry Info  
Festo
Festo

Въвеждането на интелигентни системи за контрол на движението в Габрово продължава - 20.06.2019

20.06.2019   |   Начало»Проекти

Сименс Мобилити започна изпълнението на нов проект за модернизиране на градския транспорт в Габрово чрез внедряването на интелигентни системи за светофарно регулиране на трафика. Целта му е справяне със задръстванията в градовете, ограничаване на престоя на автомобилите и намаляване на замърсяването на въздуха.

Ремонтните дейности включат монтиране на нови светофарни секции и контролери, изграждане на нови стълбове, направа на изкопи и полагане на тръби, окабеляване и заземяване, демонтаж и монтаж на улично осветление. Стойността на инвестицията е 589 952 лв. Технологичното обезпечаване включва интелигентни системи за светофарно регулиране на трафика Siemens Sitraffic 1 Watt - светофарни секции Silux2 VLP, светофарен контролер Siemens Sitraffic SX, пешеходни звукови устройства за незрящи хора, видеодетектори за автоматично адаптивно управление на трафика – Siemens Sivicam.

Изпълнението на технологичната част се извършва от Сименс Мобилити, а строително-монтажните работи, свързани с реализацията на обекта, от фирма Дочев Инженеринг.

Изграждането на нови светофарни уредби на пет от най-натоварените кръстовища в града вече е в ход. Подобряването на организацията на движение е част от дейностите по обекти от транспортната инфраструктура, финансирани по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 и съфинансирани от ЕС.

Това е втори съвместен проект между Сименс Мобилити и община Габрово през последните месеци, след като в края на миналата година двете страни подписаха договор за внедряване на информационно-комуникационни технологии в градския транспорт на стойност 1,222 млн. лева.

Направление Мобилити на Сименс България работи в областта на продуктите, технологиите и услугите, предназначени за ефективен и интегриран превоз на пътници и товари посредством железопътен и пътен транспорт.

     
Източник: Siemens България

Ключови думи: Siemens България   Сименс   Сименс Мобилити   Дочев Инженеринг   община Габрово  

Област: Инвестиции  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Проекти
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...