Industry Info  
Festo
Festo

ABB изгражда глобален кампус за иновации и обучение - 12.04.2018

12.04.2018   |   Начало»Проекти
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова
Година след придобиването на B&R, ABB обяви инвестиция в размер на 100 млн. евро за изграждане на свръхмодерен кампус за иновации и обучение в Австрия. Това ще бъде най-голямата инвестиция в индустриалната автоматизация, която компанията е правила през 130-годишната си история.
 
Новият кампус ще разработва технологии за фабриката на бъдещето, където производството ще се извършва автономно от умни и свързани чрез облак машини и роботи. Така компанията реализира стратегията си "Следващо ниво", която дефинира иновациите като ключов двигател на растежа. Предвижда се съоръжението да се простира на площ от 35 000 кв.м. и да осигури около 1000 нови работни места за специалисти във високите технологии в Австрия. Строителството ще започне през това лято и се очаква да бъде завършено през 2020 г.
 
"B&R реализира отличен старт в рамките на ABB и надмина нашите очаквания. Със сигурност сме на път скоро да постигнем целта си от приходи от над 1 млрд. щатски долара", сподели изпълнителният директор на ABB Улрих Шписхофер на пресконференция в Линц, на която присъства и австрийският канцлер Себастиан Курц. "С нашата инвестиция в размер на 100 милиона евро, ние подсилваме тази динамика и основните стълбове на тази история на успеха: иновациите и хората. В допълнение към новия капацитет за научно-изследователска и развойна дейност, нашата инвестиция ще разшири обхвата на Академията по автоматизация на B&R, предлагайки на клиенти, партньори и служители в цял свят уникални програми за образование и обучение".
     
Източник: ABB

Ключови думи: ABB   АББ   B&R   кампус за иновации и обучение  

Област: Инвестиции  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Проекти
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...