Industry Info  
Festo
Festo

ABB участва в проект за устойчива мобилност в България

13.12.2017   |   Проекти
 
ABB сключи партньорство с eMobility International за най-голямото разширяване на зарядна инфраструктура на електромобили в България, съобщиха от компанията. eMobility International е най-големият доставчик на електрически превозни средства в страната. Компанията разработва инфраструктура от станции за бързо зареждане, развивайки дейността си под търговската марка Eldrive.
 
В резултат от съвместната работа на двете фирми зарядните станции на ABB вече могат да бъдат открити по ключови пътища в цяла България, както и по международни маршрути от София до границата с Гърция и Турция. В ход са и планове за по-нататъшно разширяване на мрежата, обхващащо всички главни пътища и автомагистрали.
 
"Избрахме АББ, за да изградим нашата мрежа за бързо зареждане в България, тъй като са изключително надеждни и предлагат дистанционна поддръжка, което е критично за нашия бизнес", сподели Стефан Спасов, изпълнителен директор на eMobility International.
 
Най-популярната зарядна станция, Terra 53 CJG, предлага съвместимост с всички електрически превозни средства на българския пазар посредством стандартите CHAdeMO, CCS и Type 2, осигурявайки цикли на зареждане между 15 и 60 минути, в зависимост от капацитета на батерията на всяка кола, поясниха от ABB.
     
Източник: ABB

Ключови думи: ABB   eMobility International   електрически превозни средства   Terra 53 CJG   зарядните станции  

Област: Проекти  

Fanuc
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
EcoIndustries

Последно от Проекти

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроекти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...