Industry Info  
Festo
Festo

5 компании са номинирани за наградите Hermes 2014

27.03.2014   |   Бизнес
 

5 компании са номинирани за наградите Hermes 2014, които ще бъдат връчени на изложението Hannover Messe (7 и 11 април т. г.), съобщиха организаторите от Deutsche Messe. Независимо жури, ръководено от проф. Волфганг Валстер, изпълнителен директор на Германския научноизследователски център за изкуствен интелект (DFKI), избра следните номинации: Buerkert Werke, KHS, Phoenix Contact, SAG и Sensitec.

"Номинираните компании въплъщават новаторството в съвременната индустрия и подчертават статута на Hannover Messe като водещото световно събитие за индустриални технологии", коментира д-р Йохен Кьоклер, член на Управителния съвет на Deutsche Messe.

Фирма Buerkert Werke (Ингелфинген, Германия) е номинирана за своя разходомер за използване в тръбопроводи FLOWave. Това е първото в света повърхностно устройство с акустични вълни, което измерва дебита и характеристиките на тръби от неръждаема стомана, без да използвапоставяне или вмъкване на сензорни компоненти вътре в канала.

Фирма KHS (Бад Кройцнах, Германия) е спечелила признанието на журито благодарение на своята иновативна технология за мастилено-струен печат KHS-INNOPRINT PET, предназначена за етикетиране на PET (полиетилен терефталат) бутилки. С нейна помощ етикетите могат да бъдат печатани директно върху бутилките без използване на етикетиращи системи с хартия или пластмаса.

Номинираната технология на фирма Phoenix Contact (Бломберг, Германия) PROFICLOUD PROFINET свързва PROFINET fieldbus системата в облака. PROFICLOUD дава на потребителите възможност за отдалечен достъп от всяка точка на света до производствени данни и управление на процеси, свързани с автоматизацията в предприятията.

Фирма SAG (Ланген, Германия) е отличена за своята интелигентна система за управление на електроразпределението iNES, която може да бъде използвана за преобразуване на конвенционални локални мрежи в интелигентни електроразпределителни мрежи. Това се постига чрез децентрализирани и автономни модулни контролно-измервателни системи.

Номинацията на фирма Sensitec (Ланау, Германия) е за нейната серия високодинамични токови сензори от серията CMS3000. Те са базирани на ефекта на магнитнтото съпротивление и функционират чрез електромагнитни полета.

     
Източник: Deutsche Messe

Ключови думи: Deutsche Messe   Hannover Messe   Hermes   Buerkert Werke   KHS   Phoenix Contact   SAG   Sensitec  

Област: Предстоящо  

Fanuc
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
B2N

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...