Industry Info  
Festo
Festo

46 лектори от цяла Европа участват в международния форум на Виа Експо

06.03.2014   |   Събитията
 

Зелените технологии са стабилна основа за икономическо и социално развитие. Тази теза бе утвърдена в първия ден от започналите в София форум и изложения Енергийна ефективност и възобновяема енергия (EE & ВЕ), Save the Planet (управление на отпадъци и рециклиране), Smart Cities (интелигентни градове) и LiftBalkans (асансьори и ескалатори).

По време на официалното откриване бе изтъкната необходимостта за преоценка и трансформиране на моделите на производство и потребление, като географският фокус се поставя върху Югоизточна Европа.

Йос Делбеке, генерален директор за действия по климата в ЕК, оцени изявата като положителен знак и апелира за още по-мащабно прилагане на практически решения за по-чиста енергия, по-зелени градове и по-качествени сгради.  

"2014 година е крайъгълен камък за стратегиите за отпадъци и ресурси", заяви Жозеп Мария Тост и Борас, президент на Асоциацията на градовете и регионите за рециклиране и устойчиво управление на ресурсите ACR+). Кристоф де Смет, президент на Европейска мрежа на професионалисти по опазване на околната среда (ENEP), изрази готовност за сътрудничество с български специалисти за съвместна работа.

46 лектори от цяла Европа са част от програмата.

Днес, 6 март, делегатите разглеждат темите за европейските иновации в областта на интелигентните градове и общности, сгради с почти нулева консумация на енергия (nZEB), смарт сити мениджмънт - теория и практика на сектора, системи за енергиен мениджмънт и за управление на околната среда и зелени покривни градини.

Предвижда се до 2050 г. 79% от човечеството да живее в градовете, което ще увеличи демографския натиск върху тях, а инвестиционната активност в зеленото строителство.

Темата за интелигентна мобилност - интелигентно улично осветление, ефективно управление на кръстовища, адаптивни системи за контрол, паркиране, телекомуникации от ETRA R и Swarco също е включена в програмата на събитията през днешния ден.
Синергията между различните комуникации са пътят към изграждането на визията на градове без дизелови изпарения, измествайки традиционния транспорт.

Акцент се поставя и на темата за централизирано отопление и охлаждане в Европа. Лекторите ще представят „Европейска пътна карта на топлината”, как се използват отпадъци за комбинирано производство на енергия и топлина, възобновяеми енергийни източници в топлофикациите, предимствата на технологията за EQTEC газификация и др.

В рамките на днешния ден ще бъдат разгледани и перспективите за развитие и реализация на проекти за производство на енергия от отпадъци в Югоизточна Европа са многообещаващи, като най-добрият вариант са публично-частните партньорства.

В последния ден на форума, 7 март, ще се проведе специализиран семинар на тема асансьори. В рамките на събитието ще бъдат представени темите за приложение на новата европейска Директива за асансьори; потреблението на електроенергия от асансьорите; подемни съоръжения и правна рамка съгласно европейска Директива относно машините - 2006/42/ЕО; технически надзор, оценяване на съответствието и надзор на пазара на асансьорите в Република България.

     
Източник: Виа Експо

Ключови думи: Виа Експо   EE & ВЕ   Smart Cities   LiftBalkans   ВЕИ   енергийни източници   отпадъци  

Област: ВЕИ  

Fanuc
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
B2N

Последно от Събитията

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...